Maak jij het mooiste portret van een oudere? Dan win je misschien wel een schoolreis voor je hele klas, samen met de ouderen die jullie hebben geportretteerd. Een vakkundige jury beoordeelt de portretten en zet de winnende school in het zonnetje.

Jongeren portretteren ouderen is een initiatief van de Riki Stichting en het Nationaal Ouderenfonds om jong en oud op een creatieve en ongedwongen manier te verbinden. In het najaar van 2018 vindt het project voor de achtste keer plaats.

Actie

Speciaal voor de scholen die er vroeg bij zijn, hebben we een leuke actie! De eerste 15 klassen die zich aanmelden krijgen voor elke leerling een gratis canvas doek. En onder álle deelnemende scholen verloten we een heuse masterclass schilderen. De winnaars ontvangen hierover bericht. Aarzel dus niet langer, en meld je aan!

Hoe werkt het?

  1. Meld je aan via onderstaand formulier.
  2. Nodig in september/oktober 2018 ouderen uit op school (opa’s, oma’s, de buren van het woonzorgcentrum et cetera) of ga met de klas op bezoek in het nabijgelegen woonzorgcentrum. En laat leerlingen de mooiste portretten schilderen.
  3. Upload vóór 16 november de 3 mooiste portretten van jouw klas op de website van het Ouderenfonds. Je ontvangt hierover meer informatie nadat de klas of school is ingeschreven.
  4. 13 december ontvangen de winnaars bericht!
    Per categorie stelt de Riki Stichting een schoolreisje beschikbaar. De winnende klas gaat samen met de ouderen iets leuks doen. De categorieën zijn: onderbouw (groep 1-3), middenbouw (groep 4-6) en bovenbouw (groep 7-8).
  5. De prijsuitreiking is in januari 2019.