Onze hoogtepunten
uit 2019

Dankzij de steun van donateurs is 2019 voor het Nationaal Ouderenfonds een mooi jaar geweest. Samen hebben we diverse hoogtepunten beleefd. Lees hier meer over deze waardevolle momenten.

100e BoodschappenPlusBus

De honderdste bus is gaan rijden

‘Het aantal partners waar we een BoodschappenPlusBus-project mee opstarten is in 2019 verdriedubbeld,’ zegt directeur Nationaal Ouderenfonds Corina Gielbert. ‘Dus die behoefte die is er en wij denken graag met ouderen mee. We zijn heel blij met deze prachtige mijlpaal.’

 

OldStars heeft nu acht spelvormen

Uitbreiding met zeven nieuwe sporten

Met OldStars ontwikkelt het Nationaal Ouderenfonds de ouderenvriendelijke sportomgeving in Nederland door te starten bij de verenigingen. Wij lanceerden na OldStars walking football in 2019 meer nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Ouderen kunnen nu ook kiezen voor OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars tafeltennis, OldStars walking handball, OldStars walking rugby, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball.

Start van De Derde Helft

Nieuw project bij sportverenigingen

Het nieuwe project De Derde Helft is gestart! Actief blijven door je als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten bij een sportvereniging en daarmee jezelf en andere 55-plussers helpen sociaal actief te blijven. Dat is het doel van De Derde Helft. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij.

Duizenden ouderen bij kerstdiners

Met veel gezelligheid en heerlijk eten

Van 9 tot 24 december organiseerde het Nationaal Ouderenfonds met Van der Valk Hotel & Restaurants en honderden lokale vrijwilligers, door het hele land kerstdiners voor ouderen. Zij kunnen tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Wij dragen hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van ouderen om zo eenzaamheid te voorkomen.

Samen Breien versterkte netwerken

Deelnemers en vrijwilligers komen samen

Coördinator Sitty van de Pijpekamp: Het gaat om veel meer dan breien alleen, benadrukt ze. ‘Handwerken houdt je scherp. En de contacten zijn zo leuk. We wisselen niet alleen patronen uit, maar ook stekkies en recepten om lekker te eten. Of we gaan bij elkaar op de koffie. Op die manier is de breiclub een basis voor vriendschappen. Zo voelt niemand zich alleen.’

Nu ook Welkom Online

Ouderenfonds breidt ondersteuning uit

Het Ouderenfonds breidde in 2019 de ondersteuning uit. Nu zijn we ook online! Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die een eerste stap online wil zetten. Met Welkom Online kunt u samen met een vrijwilliger, of in een groep, kennismaken met de digitale wereld. Ook voor diegene die al een eerste stap gezet heeft, is er voldoende ruimte om meer te leren.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI