Steun van de VriendenLoterij

Wilt u ouderen in Nederland helpen en tegelijkertijd kans maken op mooie prijzen? Speel dan mee met de VriendenLoterij en kies voor het Nationaal Ouderenfonds. De helft van uw lotprijs gaat direct naar het Ouderenfonds.

Nationaal Ouderenfonds en VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren.

Het Nationaal Ouderenfonds is dankbaar voor de steun van de VriendenLoterij. Als vaste begunstigde ontvangt het Ouderenfonds jaarlijks €200.000. Daarnaast ontvangen we een extra bijdrage dankzij de deelnemers die voor het Ouderenfonds meespelen met de VriendenLoterij. In 2018 liep de totale steun op tot maar liefst €1.864.836,-.

Steun in 2019
In 2019 steunt De VriendenLoterij het project De Derde Helft. De VriendenLoterij heeft De Derde Helft heeft gekozen als 1 van de projecten die zij financieel willen ondersteunen en dat doet de loterij met een bedrag van €495.000. Dit werd bekend gemaakt tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam.

Foto: Roy Beusker

Wilt u het Nationaal Ouderenfonds dit jaar ook steunen én kans maken op mooie prijzen? Koop een lot of lees meer over het Ouderenfonds als beneficiënt van de VriendenLoterij.

Zo steunt u ouderen met uw lot van de VriendenLoterij

Zilverlijn

“Iedereen om me heen is overleden. Ik zit veel thuis en de wijkverpleging heeft weinig tijd voor een praatje”, vertelt mevrouw Veldmeijer. Nu wordt mevrouw Veldmeijer wekelijks gebeld door onze vrijwilligers van de Zilverlijn, een gratis belservice voor eenzame ouderen. We starten de Zilverlijn in 2015 dankzij steun van deelnemers van de VriendenLoterij.

BoodschappenPlusBus

Mevrouw Walraven (85) voelt zich niet langer alleen. “Dankzij de bus van het Ouderenfonds kan ik weer de deur uit en ontmoet ik veel nieuwe mensen.” Veel ouderen kunnen niet of moeilijk zelfstandig de deur uit. De BoodschappenPlusBus biedt uitkomst. Onder begeleiding van vrijwilligers gaan ouderen samen op pad. Dankzij de VriendenLoterij kunnen we het aantal bussen uitbreiden.

OldStars

“Of je nu zes of zestig bent, een balletje trappen met vrienden is het mooiste wat is er is.” Dit zegt oud-voetballer Sjaak Swart, alias Mister Ajax, over OldStars wandelvoetbal. Bij OldStars staat voetbal centraal in het aanpakken en bespreekbaar maken van gezondheidsproblemen en een gebrek aan sociale contacten. OldStars wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

De Derde Helft

Met vrijwilligerswerk, sportieve en sociale activiteiten bieden wij 55-plussers de kans om sociaal actief te blijven in hun eigen buurt. Het Ouderenfonds wil in dit project 2500 55-plussers bereiken en hen de gelegenheid geven een actieve plek te veroveren als vrijwilliger en deelnemer in het verenigingsleven. De Derde Helft wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Uitjes en evenementen

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert het hele jaar door activiteiten voor eenzame ouderen. Veel van hen komen weinig de deur uit en zijn huiverig voor uitstapjes: is het vervoer goed geregeld, kan ik met mijn rolstoel of rollator wel overal komen, zijn er toiletvoorzieningen en begrijpt de catering mijn dieet? Wij nemen deze zorgen weg tijdens onze evenementen en uitjes. Ouderen beleven de mooiste momenten samen met leeftijdsgenoten en worden ondersteund door onze vrijwilligers. De VriendenLoterij draagt hieraan bij.

Speel mee

Steun ouderen en maak kans op mooie prijzen. Speel mee met de VriendenLoterij.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI