Mevrouw Scheenaard-4

“Ik ben gek op het bos en houd van uren wandelen. Maar tegenwoordig zit ik alleen nog maar op mijn achterste.” Riet Zijlstra (79) had als grote wens om nog een keer diep het bos in te gaan. Op Nationale Ouderendag ging haar wens in vervulling. “Het was de kroon op mijn jaar.”

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. Op Nationale Ouderendag, dit jaar op 5 oktober 2018, laten we deze wensen uitkomen. Doet u mee?

Hoe werkt Nationale Ouderendag?

Ouderen geven hun wens op bij een lokaal comité. We hebben 29 comités van Haren tot Limburg en van Den Haag tot Deventer. Vrijwilligers kiezen een wens die bij hun past. De oudere en de vrijwilliger laten samen de wens uitkomen op Nationale Ouderendag.

Wat betekent Nationale Ouderendag voor ouderen

De impact van Nationale Ouderendag is enorm. De eenvoudige wensen toveren bij ouderen een grote glimlach op het gezicht. De inspirerende verhalen achter de wensen ontroeren de wensvervullers. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en blijvende contacten.

Vervul een wens

Ga op pad met een oudere en laat een langgekoesterde wens uitkomen. U kunt alleen of bijvoorbeeld met uw bedrijf of team een wens vervullen. Bekijk de wensen van ouderen in uw buurt.

Doneer een wens

Met uw gift maakt u Nationale Ouderendag mogelijk. Dit jaar zien duizendenden ouderen hun wens in vervulling gaan. En uiteraard steunen wij hen ook de rest van het jaar. Wij halen ouderen uit hun isolement en zorgen voor meer sociale contacten en onvergetelijke momenten. Help mee met een gift. Doneer een wens.