Start een sponsoractie

In Nederland voelt bijna de helft van de ouderen zich eenzaam. Maar jij hoeft niet machteloos toe te kijken. Je kunt iets doen. Zamel geld in om ouderen te steunen. Bedenk een unieke actie, trommel je vrienden op en laat je sponsoren.

Ja, ik wil een actie starten. Hoe werkt het?

  1. Bedenk een unieke actie om geld in te zamelen voor het goede doel. Laat je bijvoorbeeld sponsoren voor een sportevenement, organiseer een rommelmarkt of filmmarathon of verkoop je zelfgebakken koekjes.
  2. Een actie starten kan heel gemakkelijk door zelf je eigen actiepagina aan te maken via acties.ouderenfonds.nl.
  3. Jouw persoonlijke actiepagina is je vertrekpunt. Je kunt hier foto’s en nieuwsberichten plaatsen. Ook tref je hier het actielogo van het Nationaal Ouderenfonds dat je mag gebruiken voor je communicatie.
  4. Vertel het voort: deel je actie met vrienden, familie, klasgenoten, collega’s et cetera en vraag of ze jou willen sponsoren.
  5. De financiële kant van het verhaal loopt direct via je eigen actiepagina, dus dat scheelt jou een hoop administratieve rompslomp.
  6. Wil je hulp? Wij staan voor je klaar om je actie tot een succes te maken. Mail naar acties@ouderenfonds.nl.

Hoe helpt mijn actie?

Met jouw actie steun je direct eenzame ouderen. Je draagt bij aan het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen en het bevorderen van zelfredzaamheid. Jouw opbrengst gaat naar het werk van het Nationaal Ouderenfonds. Bijvoorbeeld naar de BoodschappenPlusBus die het doen van boodschappen en het maken van een uitstapje weer toegankelijk maakt voor ouderen. Of naar evenementen om eenzaamheid terug te dringen, zoals speciale stranduitjes of kerstdiners.

Doe mee

Ga vandaag nog aan de slag. Laat je inspireren door de acties van anderen, bekijk het stappenplan of maak direct je actiepagina aan.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI