Help mee met school

Wist je dat er in iedere straat een oudere meneer of mevrouw woont die bijna nooit bezoek krijgt? Dat voelt natuurlijk alleen en verdrietig. Wil jij iets speciaals voor deze ouderen betekenen? Geweldig!

Organiseer samen met je klasgenoten en de juffrouw of meester een mooi project voor ouderen uit de buurt. Je kan natuurlijk zelf een tof plan bedenken. Of ontdek hier onze tips. Want jij kan eenzame ouderen helpen, samen met je klasgenoten!

Start een sponsoractie

Het Nationaal Ouderenfonds helpt iedere dag ouderen die zich alleen voelen. Hier kan jij aan bijdragen. Organiseer een sponsoractie met je school. Ga bijvoorbeeld hardlopen, koekjes verkopen of een rommelmarkt houden. Ontdek hoe jij een sponsoractie kunt organiseren.

De Grote Kerstkaartenactie

Weet jij al of je iets leuks gaat doen met kerst? Met wie ga je kerst vieren? En ga je kerstkaarten versturen? Voor veel ouderen zijn de kerstdagen best eenzaam. Soms zijn ze zelfs helemaal alleen. Daarom wil het Nationaal Ouderenfonds dit jaar zoveel mogelijk ouderen blij maken met een kerstkaartje. Al vijf jaar organiseert het Ouderenfonds daarom de Grote Kerstkaartenactie. Klik hier voor meer info!

Schrijfmaatje

Heb jij met je klas meegedaan aan de kerstkaartenactie? Veel ouderen krijgen door het jaar heen bijna geen post. Soms zijn ze zelfs helemaal alleen. Daarom wil het Nationaal Ouderenfonds dit jaar zoveel mogelijk ouderen blij maken met leuke kaarten of briefjes door klassen te matchen aan ouderen in woon-zorginstellingen. Helpt jouw klas ook mee? Klik hier voor meer info!

Jongeren Portretteren Ouderen 2018

Maak jij het mooiste portret van een oudere? Dan win je misschien wel een schoolreis voor je hele klas, samen met de ouderen die jullie hebben geportretteerd. Een vakkundige jury beoordeelt de portretten en zet de winnende school in het zonnetje. Kijk hier voor meer informatie.

Verzorg een workshop

Heb jij een hobby? Veel ouderen ook. Ze zouden het heel leuk vinden om jou over hun hobby te vertellen. Nodig hen bij je op school uit voor een workshop! Zo leer jij bijvoorbeeld schaken, breien of timmeren.

Organiseer een spelletjesmiddag

Spelletjes zijn voor alle leeftijden. Dus ook voor ouderen! Organiseer met de klas een spelletjesmiddag in een verzorgingstehuis of op school.

Ga samen eten

Veel ouderen eten iedere dag in het verzorgingstehuis. Zij zouden het heel leuk vinden om eens ergens anders te gaan eten. Bijvoorbeeld bij jou op school! Nodig ouderen uit de buurt of uit het verzorgingstehuis uit voor een high tea of lunch die je samen met je klasgenoten maakt.

Geef computerles

Jij weet vast heel goed hoe de computer werkt. Veel ouderen vinden de computer juist heel lastig. Jij kunt ze daarbij helpen! Geef ouderen computerles. Je kunt ouderen leren skypen met familie, laten zien hoe je spelletjes op de computer doet, of uitleggen hoe je op internet informatie kunt vinden.

Houd een voorleesmiddag

Vind jij het ook zo leuk als iemand voorleest uit een mooi boek? Of vind jij het leuk om zelf voor te lezen aan anderen? Organiseer dan een voorleesmiddag met ouderen! Ouderen en kinderen kunnen elkaar dan voorlezen uit hun lievelingsboek.

Geef een musical

Iedere school voert aan het einde van het schooljaar een musical op voor de school en familie. Voor ouderen is dit ook erg leuk om naar te kijken. Organiseer een middag speciaal voor ouderen uit de buurt. Breng leuke uitnodigingen rond en laat de ouderen op een middag naar de school komen of voer de musical op in een verzorgingstehuis. Succes gegarandeerd!

 

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI