Schenken met belastingvoordeel

Wist u dat er een slimme manier is om te schenken aan het Ouderenfonds? U kunt namelijk schenken met belastingvoordeel. Als u minimaal vijf jaar hetzelfde bedrag schenkt, mag u de volledige schenking elk jaar als aftrekpost opvoeren bij uw belastingaangifte. U ontvangt dan van de Belastingdienst jaarlijks tot 46% van uw gift terug. Met de handige rekenhulp berekent u  snel uw belastingvoordeel.

Bereken uw voordeel

 

Hoe werkt een periodieke schenking?

Als u het Ouderenfonds steunt voor een periode van minimaal vijf jaar kunt u profiteren van belastingvoordeel. Deze vorm van schenken wordt ook wel een periodieke schenking genoemd. U kunt dan uw volledige gift als aftrekpost opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting. U kunt iedere bijdrage aftrekken, er is geen minimum- of maximumbedrag. Wel moet u uw schenking schriftelijk vastleggen en ieder jaar hetzelfde bedrag doneren.

Voordelen

  • Volledig aftrekbaar van inkomstenbelasting
  • Geen voorwaarden voor drempelinkomen
  • Geen minimum- of maximumbedrag
  • Opzeggen wanneer u wilt

Zo regelt u een periodieke schenking

Om in aanmerking te komen voor belastingvoordeel wordt de schenking schriftelijk vastgelegd in een overeenkomst tussen u en het Ouderenfonds. U regelt dit eenvoudig online of u stuurt het formulier in tweevoud per post naar ons toe.

Voorwaarden

  • De periodieke schenking is schriftelijk vastgelegd
  • De looptijd van uw schenking is minimaal vijf jaar
  • De gift is elk jaar hetzelfde

Regel de overeenkomst online 

Download het formulier

Meer weten?

Wilt u meer weten over schenken met belastingvoordeel of over het werk van het Ouderenfonds? Kijk  op de website van de Belastingdienst of neem contact met ons op. We nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI