Premieplan

Wilt u een barbecue of een dagje uit voor kwetsbare ouderen organiseren? Of wilt u een duofiets of de aankleding van een gemeenschappelijke ruimte aankopen en mist u daarvoor de financiële middelen? Kom dan in actie en meld u aan voor deelname aan het Premieplan!

Het Premieplan helpt zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties kleinschalige activiteiten en projecten voor kwetsbare ouderen uit te voeren. Als u een geldinzamelactie houdt, zoals een rommelmarkt bijvoorbeeld, verdubbelen wij uw netto-opbrengst (tot het bedrag van maximaal € 2.000,-). Wist u dat u nu ook als enige actie giften van particulieren kunt laten verdubbelen of een statiegeldactie in de supermarkt?

Dien uw aanvraag Premieplan nog dit jaar bij ons in

Als uw geldinzamelingsactie (zoals een statiegeldactie) nog dit jaar plaatsvindt en uw bestedingsdoel (zoals een dagje uit) voor 1 april 2019, dan kunt u uw aanvraag dit jaar nog via het Ouderenfonds indienen. Vindt het project ná 1 april 2019 plaats, dan kunt u uw aanvraag vanaf 1 januari 2019 indienen op het nieuwe platform.

Premieplan gaat veranderen

Vanaf 1 januari 2019 gaat Premieplan over op een nieuw systeem. Het nieuwe platform biedt meer mogelijkheden voor online crowdfunding, zodat naast alle offline geldinzamelacties nog meer mensen  bereikt kunnen worden en meer geld kan worden ingezameld voor het welzijn van ouderen.

Zodra het nieuwe platform klaarstaat maken we dat hier bekend. U kunt nu al wél vast starten met uw geldinzamelactie (mits deze past binnen de huidige spelregels van Premieplan). Het ingezamelde bedrag kunt u dan alsnog meenemen wanneer u na 1 januari 2019 een aanvraag indient op het nieuwe platform.

Werkwijze Premieplan

Premieplan formulier invullen

  • Beschrijf helder uw bestedingsdoel(en).
  • Bedenk een geldinzamelingsactie om uw (besteding)doel te bereiken.
  • Zet de kosten en verwachte opbrengsten van zowel de geldinzamelingsactie als het doel op een rijtje.
  • Lees de Spelregels premieplan voordat u zich aanmeldt bij het Premieplan.
  • Meld u zich vervolgens aan voor deelname aan het Premieplan door het aanvraagformulier in te vullen.
  • Binnen een week na het indienen van uw aanvraag, hoort u of uw deelname geaccepteerd is. Let op! Zorg ervoor dat u zich minimaal 1 week voordat u met de geldinzamelingsactie begint, aanmeldt.
  • Het uitbetalingsformulier dient u binnen drie maanden nadat de geldinzamelingsactie is beëindigd, aan het Nationaal Ouderenfonds in te sturen.
  • Binnen een jaar na acceptatie van deelname aan het Premieplan, moeten het verslag en verantwoordingsformulier (inclusief facturen van het bestedingsdoel, stortingsbewijs opbrengst en bonnen kosten geldinzameling) worden ingediend bij het Nationaal Ouderenfonds.

Download dit document voor inspiratie

Contact

Voor opmerkingen of vragen kunt u contact opnemen met Shirley van Voorst van het Nationaal Ouderenfonds, telefoon: 088 344 20 24 (ma, di, woe tot 15:00 uur en do), of stuur een e-mail naar: s.vanvoorst@ouderenfonds.nl.

Partners Premieplan

Premieplan wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds samen met Stichting RCOAKFonds Sluyterman van Loo en Fonds 1818.Samen willen we door het stimuleren van geldinzamelacties dat het welzijn van ouderen breed onder de aandacht wordt gebracht. Sinds 1 januari 2013 is Vereniging NOV de beheerder van het Premieplan. Alle vrijwilligers-organisaties kunnen meedoen aan het Premieplan zolang een KvK-nummer voorhanden is.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 info@ouderenfonds.nl NL94 RABO 0311 9117 57
CBF Erkend ANBI