Fantastisch! U wil zich inzetten om jong en oud in Nederland met elkaar te verbinden. Op Stap met Oma en Op Stap met Opa zijn initiatieven van het Nationaal Ouderenfonds.

Het Nationaal Ouderenfonds komt op voor ouderen in Nederland. Samen met particulieren, bedrijven, vrijwilligers, scholen en ouderen zelf zorgen we ervoor dat ouderen zich verbonden blijven voelen met de maatschappij. Hierbij zetten we ons ervoor in om jong en oud met elkaar te verbinden. Doet u mee?

Scholen in actie voor ouderen

Wilt u samen met uw leerlingen ouderen een mooie dag bezorgen? Geweldig. Veel ouderen vinden het heel leuk als de school in hun buurt speciaal iets voor hun organiseert. Ontdek wat uw school kan doen.

Bedrijven in actie voor ouderen

U wilt zich inzetten voor ouderen in Nederland, bijvoorbeeld met kortingsacties, evenementen, projectondersteuning of bedrijfsuitjes? Ontdek hoe u uw MVO-beleid kunt inzetten voor ouderen.

Vrijwilligers helpen ouderen

In al ons werk zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Als vrijwilliger sta je met beide benen in de samenleving en help je direct mee aan de steun voor ouderen. Bekijk wat jij kan doen als vrijwilliger.

Aanmelden als oudere

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert het hele jaar door leuke uitjes en evenementen voor ouderen. Wilt u niks missen? Schrijf u dan nu in als deelnemer. Zo blijft u op de hoogte van onze activiteiten. U zit nergens aan vast.

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds komt op voor eenzame ouderen. En dat is hard nodig want in Nederland leven maar liefst 1 miljoen eenzame ouderen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat ouderen niet buiten de maatschappij vallen. Een paar voorbeelden:

  • Het hele jaar door organiseren we uitjes en evenementen voor ouderen.
  • Met projecten in clubverband ontmoeten ouderen wekelijks gelijkgestemden, zoals bij onze Samen Breien clubs of de voetbalclubs van Old Stars.
  • De BoodschappenPlusBus rijdt op meer dan 70 plaatsen in Nederland en zorgt ervoor dat dagelijkse dingen zoals boodschappen doen mogelijk blijven voor ouderen.
  • De Zilverlijn belt wekelijks met honderden ouderen voor een gezellig gesprek of een luisterend oor.
  • De OuderenOmbudsman helpt ouderen en hun naasten bij wet- en regelgeving, bijvoorbeeld over zorg of financiën.