Mw van Dijk over nalaten

Steeds meer mensen nemen het Nationaal Ouderenfonds op in hun testament. Van kleine tot grote bedragen. Met het Ouderenfonds in uw testament kunt u ook na uw leven veel betekenen voor ouderen in Nederland. Ontdek de vormen van nalaten of vraag een persoonlijk advies aan.

Het Nationaal Ouderenfonds streeft naar een samenleving waarin voldoende zorg en aandacht is voor alle ouderen. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat ouderen hun sociale kring vergroten of versterken. En we helpen ouderen en hun naasten bij vragen over wet- en regelgeving, over pensioen, geldzaken en belastingen. Meer over onze missie en aanpak.

Resultaten

De impact van ons werk is groot. In 2015 kregen tienduizenden ouderen een onvergetelijke dag uit, raad van de OuderenOmbudsman, een wekelijks telefoontje van de Zilverlijn en een luisterend oor en gezelligheid van talloze vrijwilligers. Ontdek meer over de resultaten van het Ouderenfonds in het jaarverslag.

Nalatenschap

Deze successen worden mogelijk gemaakt door de steun van mensen zoals u, tijdens maar ook na het leven. Iedere gift telt, klein of groot. En voor de volle 100%, want op giften aan goede doelen zoals het Nationaal Ouderenfonds, wordt geen belasting geheven. U kunt op verschillende manieren nalaten:

  • Legaat
  • Erfgenaamschap
  • Fonds op naam

Is uw erfenis wel goed geregeld?

Door veranderingen in de wet of in uw eigen situatie is het verstandig om regelmatig te controleren of uw erfenis en testament goed geregeld is. Doe de test!

Belastingvrij

Het Nationaal Ouderenfonds is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en hoeft geen belasting te betalen over erfenissen. Een gift uit uw nalatenschap aan het Ouderenfonds komt dus volledig ten goede aan ons werk voor ouderen. Het Ouderenfonds heeft ook het CBF keurmerk wat betekent dat wij uiterst zorgvuldig met uw gift omgaan.

Persoonlijk advies

Nadenken over uw nalatenschap, en dus over uw overlijden is niet makkelijk. Vaak is het wel een geruststellend idee als alles goed geregeld is, zoals u dat wilt. Zonder testament bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Uw nalatenschap gaat dan naar uw echtgenoot/partner, eventuele kinderen of andere familieleden, nadat alle notariskosten en erfbelastingen zijn verrekend.
Wij krijgen regelmatig vragen over nalatenschappen. De vragen zijn vaak erg persoonlijk en niet eenvoudig te beantwoorden. Ook worden vaak vragen gesteld over het maken van een zogenaamd levenstestament of erfenisdossier of het zoeken naar of aanwijzen van een executeur. Daarom geeft Catelijne van Oss u graag persoonlijk advies. Zij heeft antwoorden op bijna alle vragen.

Maak een afspraak

Catelijne vertelt u graag over de ervaringen van anderen, verschillende manieren van nalaten, fiscale voordelen en natuurlijk over hoe uw nalatenschap bijdraagt aan ons werk voor ouderen. U kunt Catelijne mailen of bellen met uw vraag: c.vanoss@ouderenfonds.nl en 088-344 20 28.

Of vraag gewoon geheel vrijblijvend een persoonlijk gesprek aan, bij u thuis, bij ons op kantoor in Amersfoort of op een nader af te spreken neutrale locatie. Vraag gerust een familielid, een vriendin of een buurvrouw om mee te luisteren.

 

Bestel brochure

Wilt u alle informatie nog eens rustig doorlezen? Vraag dan vrijblijvend naar onze brochure nalatenschappen via onderstaand formulier.

Pim Been liet na aan het Ouderenfonds

Pim Been (72) was wetenschapper bij het AMC in Amsterdam. Hij besloot het Nationaal Ouderenfonds op te nemen in zijn testament. In deze aflevering uit de tv-serie De Nalatenschap komt u meer te weten over zijn leven, de oorlogsgeschiedenis van zijn familie en de reden waarom hij naliet aan het Nationaal Ouderenfonds. Bekijk de uitzending.