Nalaten aan het Ouderenfonds

Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Onze droom is dat geen enkele oudere zich ongewild eenzaam voelt. Met het Nationaal Ouderenfonds in uw testament draagt u hieraan bij, ook als u er zelf niet meer bent.

Het Nationaal Ouderenfonds wil dat ouderen mogelijkheden en kansen krijgen om oud te worden zoals ze dat zelf willen. Het hart van ons werk is het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid, het bevorderen van zelfredzaamheid en ouderen blijven betrekken bij de maatschappij. Wij helpen ouderen die direct een steuntje in de rug kunnen gebruiken én werken preventief.

Ons werk is hard nodig. Bijna de helft van de ouderen in Nederland voelt zich eenzaam. 1 op de 11 ouderen geeft zelfs aan zich ernstig eenzaam te voelen. Dat zijn meer dan 500.000 mensen. Dankzij de steun van mensen zoals u zorgen wij dat mensen minder eenzaam zijn. Iedere gift telt, klein of groot.

“Het is voor ouderen niet altijd makkelijk meer om erbij te horen of om mee te doen. Daarom heb ik het Ouderenfonds opgenomen in mijn testament.” Ontdek het verhaal van Mariet Dijkers (79).

Geen erfbelasting

Het Ouderenfonds is een goed doel met de ANBI-status. Wij betalen geen belasting over erfenissen. Een gift uit uw nalatenschap aan het Ouderenfonds komt dus volledig ten goede aan ons werk voor ouderen.

Brochure Nalaten aan het Ouderenfonds

Wilt u meer informatie over nalaten aan het Ouderenfonds? Download gratis de brochure Nalaten aan het Ouderenfonds. Of bestel gratis een papieren brochure in onze webshop.

Hoe regel ik een testament?

Als u wilt nalaten aan een goed doel zoals het Nationaal Ouderenfonds, dan is het noodzakelijk dit vast te leggen in een testament. Veel mensen zien op tegen het regelen van hun testament. Daarom heeft het Ouderenfonds het bewaarboekje ‘Zo regel ik mijn testament’. Met dit gratis boekje kunt u stap voor stap nadenken over uw testament. Ook vindt u tips voor het kiezen van een notaris om het testament op te laten maken.

Bestel gratis Zo regel ik mijn testament.

Maak een afspraak voor persoonlijk advies

Nalaten aan het Ouderenfonds kan op verschillende manieren. Wij geven u graag vrijblijvend persoonlijk advies. Stel gerust uw vragen aan Adviseur Nalaten Catelijne van Oss. Zij vertelt u in een persoonlijk gesprek graag over de verschillende manieren van nalaten, fiscale voordelen en natuurlijk over hoe uw nalatenschap bijdraagt aan ons werk voor ouderen.

Stuur een e-mail naar c.vanoss@ouderenfonds.nl of bel 088 344 20 28.

Gegevens voor de notaris

Mocht u besluiten het Ouderenfonds op te nemen in uw testament, dan heeft u bij deze gegevens nodig voor de notaris:

Stichting Nationaal Ouderenfonds
Smallepad 30E
3811 MG  Amersfoort
KvK-nummer: 41150459

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI