De zomer is voor veel mensen iets om naar uit te kijken. De zon straalt, terrassen en parken bruisen en iedereen is vrolijk. Maar wist u dat veel ouderen zich in de zomer juist extra eenzaam voelen?

Mijn man is dement. Hij kan niet veel meer en zegt helemaal niets. Dat vind ik erg moeilijk. Ik zorg voor hem, maar daardoor kom ik nergens meer. Ik zeg altijd: ik ben niet alleen, maar wel eenzaam.

Veel ouderen, zoals Wil Nooteboom (85), zitten noodgedwongen binnen met dit mooie weer. Er is minder aandacht voor hen, want familie en zorgverleners zijn op vakantie. En op pad gaan in je eentje is vaak niet makkelijk.

Gelukkig kan mevrouw Nooteboom haar zorgen even vergeten; ze haalt haar hart op tijdens het stranduitje van het Ouderenfonds. “Vandaag zijn mijn dochters bij mijn man en kan ik een dagje weg. Het is heerlijk op het strand. We hebben mooi weer en het is zo ontzettend gezellig!”

Ik ben al jaren niet meer op vakantie geweest. Vroeger fietste ik helemaal naar Rockanje of Hoek van Holland en ging ik daar naar zee. Ik vermaak me nu heel goed op dit stranduitje. Het is hier heel fijn. Gewoon een fantastische dag!

Ontsnappen uit de eenzaamheid

Na zo’n uitstapje kan mevrouw Nooteboom er weer even tegenaan. En dat is waar we het voor doen. Dit jaar willen we minstens 3.000 mensen helpen ontsnappen aan de eenzaamheid. Gelukkig krijgen we hulp van honderden liefdevolle vrijwilligers. Maar we hebben ook u hard nodig.

Doneer een stranduitje

Elk stranduitje kost € 40. Dat is inclusief locatie, strandrolstoel, hapje, drankje, live muziek en vooral: gezelligheid. En uw bijdrage draagt ook bij aan andere projecten en diensten voor eenzame ouderen. Schenkt u een ouder iemand een uitstapje uit de eenzaamheid? Alvast bedankt namens al die ouderen!