Jongeren Portretteren Ouderen

Wist je dat er in iedere straat een oudere meneer of mevrouw woont die bijna nooit bezoek krijgt? Maar één keer in de 30 dagen komt er iemand langs. De rest van de tijd zien ze niemand. Dit maakt ze vaak verdrietig en zorgt dat ze zich alleen voelen. Jij kan deze ouderen helpen, samen met je klasgenoten!

Help het Ouderenfonds met een geldinzamelingsactie! Organiseer bijvoorbeeld:

  • een sponsorloop

  • een rommelmarkt

  • een statiegeldactie

  • een Wii-competitie en laat je sponsoren.

    Meld je aan op acties.ouderenfonds.nl en zorg dat daar ook het geld op gestort wordt.

Help ouderen uit jouw buurt

Wil jij graag iets speciaals voor ouderen doen? Geweldig! Organiseer samen met je klasgenoten en de juffrouw of meester een mooi project voor ouderen uit de buurt. Veel ouderen vinden dit heel leuk. Je kan natuurlijk zelf een tof plan bedenken. Of misschien lees je hier wel een leuk idee?

Jongeren portretteren ouderen
Ieder jaar organiseert het Ouderenfonds samen met de Riki Stichting de landelijke activiteit ‘Jongeren portretteren ouderen’. Kinderen gaan dan op hun school of in een verzorgingstehuis een portret schilderen van ouderen. Zo hebben jong en oud een gezellige middag. Doe mee!

Workshops
Heb jij een hobby? Veel ouderen ook. Ze zouden het heel leuk vinden om jou over hun hobby te vertellen. Nodig hen bij je op school uit voor een workshop! Zo leer jij bijvoorbeeld schaken, breien of timmeren.

Spelletjes
Spelletjes zijn voor alle leeftijden. Dus ook voor ouderen! Organiseer met de klas een spelletjesmiddag in een verzorgingstehuis of op school.

Uiteten
Veel ouderen eten iedere dag in het verzorgingstehuis. Zij zouden het heel leuk vinden om eens ergens anders te gaan eten. Bijvoorbeeld bij jou op school! Nodig ouderen uit de buurt of uit het verzorgingstehuis uit voor een high tea of lunch die je samen met je klasgenoten maakt.

Computerles
Jij weet vast heel goed hoe de computer werkt. Veel ouderen vinden de computer juist heel lastig. Jij kunt ze daarbij helpen! Geef ouderen computerles. Je kunt ouderen leren skypen met familie, laten zien hoe je spelletjes op de computer doet, of uitleggen hoe je op internet informatie kunt vinden.

Jongeren portretteren ouderen 2013
Musical basisschool

Musical opvoeren
Iedere school voert aan het einde van het schooljaar een musical op voor de school en familie. Voor ouderen is dit ook erg leuk om naar te kijken. Organiseer een middag speciaal voor ouderen uit de buurt. Breng leuke uitnodigingen rond en laat de ouderen op een middag naar de school komen of voer de musical op in een verzorgingstehuis. Succes gegarandeerd!

Voorlezen
Vind jij het ook zo leuk als iemand voorleest uit een mooi boek? Of vind jij het leuk om zelf voor te lezen aan anderen? Organiseer dan een voorleesmiddag met ouderen! Ouderen en kinderen kunnen elkaar dan voorlezen uit hun lievelingsboek.

Wat doet het Nationaal Ouderenfonds?

Het Nationaal Ouderenfonds is een goed doel, dat opkomt voor eenzame ouderen. We helpen ouderen op verschillende manieren. Een paar voorbeelden:

  • Ouderen kunnen samen boodschappen doen met de BoodschappenPlusBus. Deze speciale bus haalt de ouderen op waardoor ze rustig boodschappen kunnen doen, zonder zich zorgen te maken over vervoer.
  • Om andere mensen te ontmoeten kunnen ouderen mee met uitjes, bijvoorbeeld naar het strand, een diner of een concert. Ook hebben we clubjes voor bijvoorbeeld voetbal en breien.
  • Voor vragen over bijvoorbeeld hun huis, zorg of financiën kunnen ouderen bellen met de OuderenOmbudsman.
  • Om de eenzaamheid te verminderen zetten veel vrijwilligers zich in voor ouderen. De vrijwilligers helpen bijvoorbeeld bij de uitjes of gaan wekelijks op bezoek bij ouderen.

Contact

Wil je graag samen met je school iets leuks organiseren voor ouderen? En heb je nog vragen? Neem contact met ons op.