Belastingvrij schenken

Bent u geïnteresseerd in belastingvoordeel? En wilt u ook de komende jaren kwetsbare ouderen helpen met een financiële bijdrage aan het Ouderenfonds? Dan betaalt de Belastingdienst graag een deel van uw gift.

Regel de overeenkomst online 

Download het formulier

 

Als u het Ouderenfonds 5 jaar lang steunt met een vast bedrag, is uw gift volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Dit wordt ook wel een periodieke schenking genoemd. Een deel van uw gift krijgt u terug van de Belastingdienst. Door een periodieke schenking houdt u dus meer geld over of u kunt meer schenken zonder dat het u meer kost.

Voorbeeld: U maakt tien ouderen blij met een kerstdiner, u betaalt voor zes ouderen
U geeft 5 jaar lang dit bedrag€ 150,-
U krijgt terug van de Belastingdienst (38,1%)€ 57,15,-
Uw gift kost u netto€ 92,85,-

Waarom uw gift zo belangrijk is

Wist u dat bijna de helft van de ouderen zich eenzaam voelt? Eén op de elf ouderen voelt zich zelfs ernstig eenzaam. Dat zijn 500.000 mensen! Het Ouderenfonds stimuleert ouderen om op een actieve manier ouder te worden en biedt allerlei activiteiten. Op stap met buurtgenoten in de BoodschappenPlusBus. Elke week een vrijwilliger van de Zilverlijn aan de telefoon die naar je luistert. Of een feestelijk kerstdiner in plaats van alleen met een bord op schoot.

Zo regelt u een periodieke schenking

Het Ouderenfonds heeft een ANBI-status van de Belastingdienst. Dat staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan goede doelen met een ANBI-status zijn aftrekbaar. Om in aanmerking te komen voor belastingvrij schenken heeft u een schriftelijke overeenkomst nodig tussen u en het goede doel. U regelt dit eenvoudig online of u stuurt het formulier in tweevoud naar ons op per post.

Regel de overeenkomst online 

Download het formulier

Meer weten?

Wilt u meer weten over belastingvrij schenken of over het werk van het Ouderenfonds? Kijk even op de website van de Belastingdienst of neem contact met ons op. We nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Rekenhulp

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI