Belastingvrij schenken

Het Nationaal Ouderenfonds is voor haar werk afhankelijk van giften. Dankzij uw steun kunnen wij ouderen helpen. Maar wist u dat u een deel van uw gift terug kunt krijgen van de Belastingdienst? Ontdek hoe belastingvrij schenken werkt.

Het Ouderenfonds heeft een ANBI-status van de Belastingdienst. Dat staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan goede doelen met een ANBI-status zijn aftrekbaar. Om in aanmerking te komen voor belastingvrij schenken heeft u een schriftelijke overeenkomst nodig tussen u en het goede doel. U regelt dit eenvoudig online of u stuurt het formulier in tweevoud naar ons op per post.

Regel de overeenkomst online 

Download het formulier

 

Belastingvoordeel periodiek schenken

De Belastingdienst betaalt graag een deel van uw gift. Als u het Ouderenfonds 5 jaar lang steunt met een vast bedrag, is uw gift volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Een deel van uw gift krijgt u terug van de Belastingdienst. Dit wordt ook wel een periodieke schenking genoemd. Door een periodieke schenking houdt u dus meer geld over of u kunt meer schenken zonder dat het u meer kost.

Voorbeeld 1: Hetzelfde geven, minder betalen
U geeft€ 100,-
U krijgt terug van de Belastingdienst (42%)€ 42,-
Uw gift kost u netto€ 58,-
Voorbeeld 2: Hetzelfde betalen, meer geven
U geeft€ 172,-
U krijgt terug van de Belastingdienst€ 72,-
Uw gift kost u netto€ 100,-

Waarom uw gift zo belangrijk is

Veel ouderen in Nederland voelen zich alleen of zijn kwetsbaar. 1 miljoen mensen maar liefst! Het Ouderenfonds steunt hen. Iedere dag zetten we ons in om ervoor te zorgen dat iedere oudere in Nederland weer meetelt. Ontdek meer over onze missie en visie

 

Regel de overeenkomst online 

Download het formulier

Meer weten?

Wilt u meer weten over belastingvrij schenken of over het werk van het Ouderenfonds? Neem gerust contact met ons op.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI