Samen met u werken we graag aan het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen en het bevorderen van zelfredzaamheid. Steun onze projecten en diensten en zorg ervoor dat ouderen blijvend gesteund worden.

Meer dan 200.000 ouderen voelen zich extreem eenzaam. Zij krijgen hooguit eens per maand bezoek. Het Nationaal Ouderenfonds helpt deze ouderen uit hun isolement. Door onze structurele projecten en diensten kunnen ouderen langer zelfstandig wonen en krijgen ze meer contacten.

Ontdek welke dienst of product mooi aansluit bij uw bedrijf!

OldStars

Sport, en dan met name voetbal, is favoriet bij veel mannen. En voetbalclubs hebben een enorme aantrekkingskracht op hun fans. Zo werd – in samenwerking met Stichting Meer dan Voetbal, Eredivisie en de VriendenLoterij – OldStars geboren. Senioren trainen bij een van de deelnemende clubs en ontmoeten andere ouderen onder de noemer Walking Football. Veel Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) ondersteunen OldStars. Met succes. Ouderen blijven actief en werken aan hun sociale contacten. Voor een duurzame uitrol in het amateurvoetbal zoeken we een partner. Neem contact op met Juliette Hasselbach voor meer informatie via j.hasselbach@ouderenfonds.nl of 088 344 2000.

 Jongeren Portretteren Ouderen

Jong en oud kunnen veel voor elkaar betekenen. De levendigheid van kinderen stimuleert ouderen. En kinderen vinden het vaak leuk om anderen te helpen. In het project Jongeren Portretteren Ouderen brengen we jong en oud samen. Basisschoolleerlingen bezoeken ouderen in woonzorgcentra en vereeuwigen hun op doek. Een jury beoordeelt alle werken en de schilder en het model van het mooiste doek winnen een bijzonder uitje. De landelijke wedstrijd trekt veel aandacht. Wilt u helpen om basisscholen en zorginstellingen te activeren? Neem contact op met Willem Schortinghuis via w.schortinghuis@ouderenfonds.nl of 088 344 2000.

Ouderenpanel

Met het Ouderenpanel onderzoeken we de mening van ouderen over uiteenlopende onderwerpen. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld zorg en welzijn, werk en inkomen, wonen en mobiliteit. Hiermee zijn we in staat om snel en flexibel te ontdeken wat een grote groep ouderen vindt van diverse onderwerpen. Wilt u hoofdpartner van het Ouderenpanel worden? Neem contact op met Wander van der Kolk via w.vanderkolk@ouderenfonds.nl of 088 344 2000.

OuderenOmbudsman

De OuderenOmbudsman is een onafhankelijke vraagbaak speciaal voor ouderen. Iedere dag beantwoorden professionals de vragen van ouderen over onderwerpen zoals wonen, zorg, geldzaken, mobiliteit en werk. Altijd zorgen zij voor een passende oplossing. Wilt u hoofdpartner van het OuderenOmbudsman worden? Neem contact op met Ellen Coster via e.coster@ouderenfonds.nl of 088 344 2000.

Samen Breien

De breibclubs van het Ouderenfonds zijn een groot succes. Door wekelijks samen te breien bouwen ouderen duurzame contacten op en kunnen zij hun jarenlange brei-ervaring delen met een nieuwe generatie breiers. Samen Breien draagt bij aan het bestrijden en voorkomen van sociaal isolement. U kunt een lokale breiclub steunen! Neem contact op met Milou van der Dool voor meer informatie: m.vanderdool@ouderenfonds.nl of 088 344 2000.

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus is een begrip in Nederland. Gezamenlijk en onder begeleiding van vrijwilligers kunnen ouderen boodschappen doen of een uitstapje maken. Er rijden nu al meer dan 75 bussen in Nederland. Iedere bus steunt ongeveer 500 ouderen. Wilt u een nieuwe bus mogelijk maken of een bestaande BoodschappenPlusBus steunen (bijvoorbeeld door uw logo-plaatsing)? Neem contact op via boodschappenplusbus@ouderenfonds.nl of 088 344 2000.

Vrijwilligers

Het Ouderenfonds heeft duizenden vrijwilligers die zich steeds weer belangeloos inzetten voor ouderen. Zij worden getraind en gefaciliteerd en werken mee aan alle projecten en evenementen. Trainingen en het oprichten van lokale vrijwilligersnetwerken kosten natuurlijk geld. Helpt u mee? Ellen Coster vertelt u graag meer: e.coster@ouderenfonds.nl of 088 344 2000.

Evenementen

Het hele jaar door organiseren we uitjes en evenementen voor eenzame ouderen. Als partner kunt u een uitje financieel ondersteunen. Het Ouderenfonds verzorgt onder andere de organisatie van het event, de werving van ouderen, de mogelijkheid om uw bedrijf te presenteren en publiciteit. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Marcel Harms kan u hierover meer vertellen: m.harms@ouderenfonds.nl of 088 344 2000.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of persoonlijk overleg? Neem contact op met Wander van der Kolk van het Ouderenfonds via w.vanderkolk@ouderenfonds.nl of 088 344 2000.