Samen met u werken we graag aan het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen en het bevorderen van zelfredzaamheid. Steun onze projecten en diensten en zorg ervoor dat ouderen blijvend gesteund worden.

Meer dan 200.000 ouderen voelen zich extreem eenzaam. Zij krijgen hooguit eens per maand bezoek. Het Nationaal Ouderenfonds helpt deze ouderen uit hun isolement. Door onze structurele projecten en diensten kunnen ouderen langer zelfstandig wonen en krijgen ze meer contacten.

Ontdek welke dienst of product mooi aansluit bij uw bedrijf!

Zilverlijn

De Zilverlijn is een speciale beldienst voor ouderen. Als een oudere zich aanmeldt wordt hij/zij regelmatig gebeld door onze professionele vrijwilligers. Zij bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Een moment van individueel contact waar de oudere behoefte aan heeft. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk. Wilt u naampartner van de Zilverlijn worden of een andere bijdrage leveren? Neem contact op met Astrid Berman via a.berman@ouderenfonds.nl of 088 3442 048.

Generatiewijs

Ouderen en jongeren hebben elkaar veel te bieden, maar komen daar lang niet altijd aan toe. De sprankelende vrolijkheid, energie en nieuwsgierigheid van kinderen kan voor ouderen de leefomgeving opfleuren. De levenswijsheid, aandacht en rust die ouderen kunnen bieden steunt kinderen bij leren en ontdekken in de praktijk. Het project Generatiewijs koppelt ouderen aan scholen en beoogt ouderen actief te betrekken bij school- en lesactiviteiten. Wilt u naampartner van Generatiewijs worden of een andere bijdrage leveren? Neem contact op met Daan Krijger via d.krijger@ouderenfonds.nl of 088 3442 029.

Ouderenfonds Match

Ouderenfonds Match is een dienst waarbij ouderen een beroep kunnen doen op het Ouderenfonds voor een structurele of incidentele vrijwilliger. Van een kopje koffie, tot een uitstapje of leren hoe de tablet werkt. Verzoeken van ouderen worden weergeven in een online wensenoverzicht. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden om die wensen weer mogelijk te maken. Het Ouderenfonds koppelt vervolgens een passende vrijwilliger en draagt zorg voor een veilig en kwalitatief contact. Wilt u naampartner van Match worden of een andere bijdrage leveren? Neem contact op met Astrid Berman via a.berman@ouderenfonds.nl of 088 3442 048.

Ouderenpanel

Met het Ouderenpanel onderzoeken we de mening van ouderen over uiteenlopende onderwerpen. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld zorg en welzijn, werk en inkomen, wonen en mobiliteit. Hiermee zijn we in staat om snel en flexibel te ontdeken wat een grote groep ouderen vindt van diverse onderwerpen. Wilt u hoofdpartner van het Ouderenpanel worden? Neem contact op met Daan Krijger via d.krijger@ouderenfonds.nl of 088 3442 029.

OuderenOmbudsman

De OuderenOmbudsman is een onafhankelijke vraagbaak speciaal voor ouderen. Iedere dag beantwoorden professionals de vragen van ouderen over onderwerpen zoals wonen, zorg, geldzaken, mobiliteit en werk. Altijd zorgen zij voor een passende oplossing. Wilt u hoofdpartner van het OuderenOmbudsman worden? Neem contact op met Astrid Berman via a.berman@ouderenfonds.nl of 088 3442 048.

Samen Breien

De breibclubs van het Ouderenfonds zijn een groot succes. Door wekelijks samen te breien bouwen ouderen duurzame contacten op en kunnen zij hun jarenlange brei-ervaring delen met een nieuwe generatie breiers. Samen Breien draagt bij aan het bestrijden en voorkomen van sociaal isolement. U kunt een lokale breiclub steunen! Neem contact op met Astrid Berman via a.berman@ouderenfonds.nl of 088 3442 048.

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus is een begrip in Nederland. Gezamenlijk en onder begeleiding van vrijwilligers kunnen ouderen boodschappen doen of een uitstapje maken. Er rijden nu al meer dan 75 bussen in Nederland. Iedere bus steunt ongeveer 500 ouderen. Wilt u een nieuwe bus mogelijk maken of een bestaande BoodschappenPlusBus steunen (bijvoorbeeld door uw logo-plaatsing)? Neem contact op met Daan Krijger via d.krijger@ouderenfonds.nl of 088 3442 029.

Evenementen

Het hele jaar door organiseren we uitjes en evenementen voor eenzame ouderen. Als partner kunt u een uitje financieel ondersteunen. Het Ouderenfonds verzorgt onder andere de organisatie van het event, de werving van ouderen, de mogelijkheid om uw bedrijf te presenteren en publiciteit. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze menukaart of neem contact op met Daan Krijger via d.krijger@ouderenfonds.nl of 088 3442 029.

OldStars

Sport, en dan met name voetbal, is favoriet bij veel mannen. En voetbalclubs hebben een enorme aantrekkingskracht op hun fans. Zo werd – in samenwerking met Stichting Meer dan Voetbal, Eredivisie en de VriendenLoterij – OldStars geboren. Senioren trainen bij een van de deelnemende clubs en ontmoeten andere ouderen onder de noemer Walking Football. Veel Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) ondersteunen OldStars. Met succes. Ouderen blijven actief en werken aan hun sociale contacten. Voor een duurzame uitrol in het amateurvoetbal zoeken we een partner. Neem contact op met Astrid Berman via a.berman@ouderenfonds.nl of 088 3442 048.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of persoonlijk overleg? Neem contact op met Astrid Berman van het Ouderenfonds via a.berman@ouderenfonds.nl of 088 3442 048.