Past uw service, dienst of product bij de behoeften van ouderen? Word kennispartner van het Nationaal Ouderenfonds en onderzoek samen met ons hoe u het beste haalt uit uw dienstverlening voor ouderen.

Een mensenleven verandert behoorlijk met het ouder worden. Een andere woning, de eerste keer AOW, zorg voor een partner, zelf meer zorg nodig hebben, minder mobiliteit en minder vergoedingen vanuit de overheid. Met veel van deze onderwerpen hebben mensen voor de eerste keer te maken. Dat brengt vaak veel vragen, complexe regelgeving en andere moeilijke dingen met zich mee.

De OuderenOmbudsman helpt ouderen op weg

Daarom is er de OuderenOmbudsman. Deze onafhankelijke en betrouwbare gids voor ouderen is een initiatief van het Ouderenfonds. Dagelijks zitten er vrijwillige medewerkers klaar om de telefoon op te nemen en de website up-to-date te houden. Ouderen kunnen hier met vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals wonen, zorg, geldzaken, mobiliteit en werk terecht. Geen vraag is te gek. En als de professionals van de OuderenOmbudsman het antwoord niet weten, dan weten ze waar men moet zijn voor een passende oplossing.

Samenwerking met gemeenten en bedrijven

Het Nationaal Ouderenfonds werkt samen met gemeenten en bedrijven. Samen zorgen we voor een optimale dienstverlening aan ouderen op het gebied van geldzaken, zorg en welzijn, wonen, mobiliteit, werk en inkomen. We delen kennis en innovatie, bijvoorbeeld over wat ouder worden betekent en wat ouderen beweegt. En we ontwikkelen producten en diensten afgestemd op de behoeften van ouderen. We volgen de concept-to-distribution cyclus van het aanbod gericht op ouderen. Dit begint bij het gezamenlijk doen van onderzoek.

Een partnership met wederzijds resultaat

Gezamenlijk staan we voor kwalitatieve innovatie gericht op de ouderen en ouder worden. We betrekken ouderen en vrijwilligers om inzicht te krijgen in wensen, behoeften en mogelijkheden De meningen en ervaringen van ouderen peilen we via het Ouderenpanel van het Ouderenfonds.

Het onderzoek geeft inzicht in relevante aspecten zoals:

  • Drijfveren (motieven)
  • Behoeften (functioneel, emotioneel, sociaal)
  • Wensen, ergernissen en verwachtingen ten aanzien van producten en diensten, klantbenadering en service
  • Gedrag (bij oriënteren, selecteren, beslissen, kopen, gebruiken, aanbevelen, etc.)

Gezamenlijk werken we hiermee aan kennisopbouw waarmee de leefomgeving voor kwetsbare ouderen en zelfredzaamheid kan worden verbeterd.

Kennissessies

Ieder jaar organiseren we samen met onze partners 3 kennissessies. Ter inspiratie en om te netwerken. We delen de resultaten en verkregen inzichten, samen met de laatste ontwikkelingen op het gebied van ouderen.

Word kennispartner

Zet u zich graag in voor ouderen? Richt u zich graag net als wij op kwalitatieve innovatie gericht op ouderen? En onderschrijft u onze missie en visie? Word kennispartner!

  • Kennispartner Nationaal Ouderenfonds vraagt een donatie van €15.000 op jaarbasis, waarbij we gezamenlijk een verkennend onderzoek uitvoeren met behulp van ons Ouderenpanel en 3 kennissessies samen met onze andere kennispartners.
  • Als kennispartner mag u het partnership uitdragen op eigen communicatiemiddelen en vermelden we uw logo en verhaal op de website van het Ouderenfonds.

Contact

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Wander van der Kolk van het Ouderenfonds via w.vanderkolk@ouderenfonds.nl of  088 344 2000.