Steekt u graag de handen uit de mouwen? Het Nationaal Ouderenfonds organiseert het hele jaar door uitjes voor eenzame ouderen. En u kunt hierbij zijn met uw bedrijf of team. Samen met uw collega’s maakt u direct het verschil.

1 op de 4 ouderen in Nederland is eenzaam. Dankzij onze uitjes en evenementen ontmoeten ouderen andere mensen en voorkomen we een sociaal isolement. Vaste prik zijn de zomeruitjes en kerstdiners. Ook organiseren we het hele jaar door uitjes met de Jordaanboot en zet circus Sijm zijn tent op bij verzorgingshuizen door heel het land.

Bij al onze activiteiten en uitjes zijn vrijwilligers van groot belang. Met hun begeleiding en gezelligheid maken zij de dag tot een succes. Onze vrijwilligers ervaren direct hoe het is om een glimlach op het gezicht van een oudere te toveren. Gewoon door er voor iemand te zijn.

Met ouderen werken is dankbaar, leuk en ontzettend gezellig”, vertelt Milene van Arendonk (30) van ASN Bank. Samen met haar collega’s ging zij mee naar een stranduitje van het Ouderenfonds. “Heerlijk om die mensen te horen kletsen over vroeger, om ze grapjes te horen maken en die stralende ogen te zien. Ik vond het zo mooi om hen de dag van hun leven te bezorgen.

Maak ook het verschil voor ouderen

Wilt u bijdragen aan een uitje voor eenzame ouderen? Geweldig! U bent nog maar 2 stappen verwijderd van een prachtige ervaring voor uw bedrijf én onze ouderen.

  1. Voor €5.000 zorgt u dat Circus Sijm een speciaal optreden verzorgt voor de bewoners van een verzorgingshuis, dat de Jordaanboot vaart met een boot vol ouderen of dat ouderen de zomereenzaamheid ontvluchten met een lekker dagje strand.
  2. Geef uw team of bedrijf op als vrijwilliger voor een uitje of evenement. U zult zien dat de bijzondere ervaring het teamgevoel versterkt. Samen zorgt u ervoor dat eenzame ouderen een bijzondere dag beleven.

Ja, ik wil een bedrijfsuitje

Met uw steun zorgt u ervoor dat ouderen genieten van een vaartocht, het circus of een dag strand. Neem contact op met Patrick Zuman, manager partnerships, om het uitje verder in te vullen.