Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Ouderen zoals Ton Flamand. Meneer Flamand is 86 jaar en zit veel alleen thuis. Vorig jaar was het 10 jaar geleden dat zijn vrouw overleed. Maar in zijn eentje vanaf zijn huis in het midden van het land naar het graf in Maastricht rijden, dat gaat helaas niet meer. Zijn neven wilde hij niet lastig vallen en de buurvrouw doet al zo veel voor hem. Dus diende hij een wens in bij het Nationaal Ouderenfonds: het graf van zijn vrouw bezoeken.

Mijn vrouw en ik deden alles samen. Het is een hard gelag dat zij er niet meer is. Toen mijn vrouw ziek werd, hebben we een graf gekocht in Maastricht. Op een prachtige ouderwetse rustplaats met een klein kerkje. Mijn belangrijkste wens was het graf bezoeken. Ik dacht: daar trapt niemand in. Gelukkig was daar Faysa. Ik ben haar heel dankbaar: het is zo fijn om een moment met mijn vrouw te hebben.

Nationale Ouderendag 2017

Ook dit jaar wil het Nationaal Ouderenfonds zoveel mogelijk wensen van ouderen vervullen. Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog een keer naar het bos of het ouderlijk huis of simpelweg een kopje koffie met iemand drinken. De impact is enorm. Ouderen denken vaak nog lang terug aan deze bijzondere dag. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en vaak blijvende contacten.

Faysa en ik hebben contact gehouden. Het klikt gewoon tussen ons. Op belangrijke dagen neemt ze me weer mee naar het graf. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn vrouw weer zie als ik overlijd. Het is een belangrijke steun dat ik het zo kan voelen. Het blijft moeilijk zonder haar. Ik word nog steeds emotioneel als ik over haar praat. Als ik haar weer zie, geef ik haar allereerst een kusje…

Zo kunt u helpen

Nationale Ouderendag wordt georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds samen met vele vrijwilligers. Behalve menskracht hebben we ook geld nodig. Dit geld wordt gebruikt voor het vervullen van wensen of gezamenlijke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan vervoer, maaltijden en entreegelden. Uw bijdrage, groot of klein, is dan ook zeer welkom. Ook de rest van het jaar helpt u met uw donatie kwetsbare ouderen. En dat is hard nodig. Wist u dat 1 op de 4 ouderen eenzaam is? Wij halen ouderen uit hun isolement en zorgen voor meer sociale contacten en onvergetelijke momenten. Helpt u mee?