Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Ouderen zoals Lenie Scheenaard. Mevrouw Scheenaard is 91 jaar en zit veel alleen thuis. Alleen op pad gaan, dat gaat niet meer.

Ik ga nog met de scootmobiel naar kerk en supermarkt. Maar ik durf verder niet goed alleen op pad. Wat moet ik in mijn eentje? Ik ben heel makkelijk in contact leggen. Maar iedereen om me heen gaat dood. Steeds als ik weer een nieuwe vriendin heb, drinken we een paar keer koffie, en dan gaat ze dood of naar een verzorgingshuis. Dat went nooit.

Vorig jaar diende mevrouw al een wens in voor Nationale Ouderendag, maar die kon niet doorgaan omdat haar laatste vriendin toen overleed. Dit jaar duimen we dus extra hard dat we haar wens, en die van duizenden andere ouderen, mogen vervullen.

Ik ben helemaal tevreden als ik dit jaar op Nationale Ouderendag lekker met iemand naar buiten kan.  Lekker wandelen op de boulevard, kibbelingetje halen. Dan ben ik echt als Hollands welvaren.

Nationale Ouderendag 2018

Ook dit jaar wil het Nationaal Ouderenfonds zoveel mogelijk wensen van ouderen vervullen. Vaak gaat het om kleine wensen, zoals nog een keer naar het bos of het ouderlijk huis of simpelweg een kopje koffie met iemand drinken. De impact is enorm. Ouderen denken vaak nog lang terug aan deze bijzondere dag. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten en vaak blijvende contacten.

Laat u dromen uitkomen op Nationale Ouderendag?

  • Veel ouderen hebben wensen die ze moeilijk alleen kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen.
  • Samen met vrijwilligers en donateurs vervult het Nationaal Ouderenfonds duizenden wensen op 5 oktober. We verbinden jong en oud en zorgen voor een onvergetelijke dag.
  • Met uw gift helpt u wensen uit te laten komen. Denk hierbij aan kosten voor vervoer, eten en entreetickets. Maar uw hulp gaat verder. Want dankzij u zorgen we het hele jaar door dat eenzame en kwetsbare ouderen weer kunnen genieten en meedoen met de maatschappij.
  • En dat is hard nodig. 1 op de 4 ouderen voelt zich net als mevrouw Scheenaard alleen.

Maak het verschil

“Hoe mooi is het dat wij met 1 dag in een jaar het verschil kunnen maken voor ouderen en een beweging op gang kunnen brengen”, vertelt Milou van het Ouderenfonds. “Ervoor kunnen zorgen dat er een vraag naar voren komt, een behoefte wordt uitgesproken, waar wij vaak veel meer mee kunnen dan dit eenmalig organiseren. Een dag waarop oprecht contact ontstaat, vriendschap en begrip, dat wil je toch?!”