Kerst vier je samen, toch? Helaas geldt dat niet voor iedereen. Juist tijdens de feestdagen voelen eenzame ouderen zich vergeten. U kunt helpen! Doneer een kerstdiner.

Mevrouw Pieters (80): “Toen mijn man nog leefde was kerst heerlijk. Ik hield er echt van. Nu is kerst heel anders. Ik trek nog wel een mooie jurk aan. Maar ik heb niet meer de energie om een boom op te tuigen. Ik voel me echt eenzaam.”

Kerstdiners voor eenzame ouderen

Eenzaamheid is dichterbij dan u denkt. In iedere straat woont wel een eenzame oudere zoals Annet Pieters. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom door het hele land kerstdiners. Dit jaar willen we 6.000 ouderen ouderen uitnodigen voor een gezellig kerstdiner. En liever natuurlijk nog meer! De ouderen worden getrakteerd op een volledig verzorgde avond. Het ontbreekt hen aan niets.

“Ik kijk nu al uit naar het kerstdiner van het Ouderenfonds. Voor mij is het dé kerstdag van het jaar. Ik geniet echt ontzettend. Je wordt opgehaald en weer thuisgebracht. Je hebt niks aan je hoofd. Er is muziek, niemand is chagrijnig en je denkt niet aan je lijn. Je zit lekker te kwebbelen met de andere gasten en hebt echt goede gesprekken. Het is echt fantastisch.”

Doneer een kerstdiner

Om de kerstdiners voor mevrouw Pieters en al die andere ouderen mogelijk te maken, hebben we uw hulp nodig! Al voor € 15,- zorgt u voor een volledig verzorgd kerstdiner. Iedere gift is welkom. U maakt hiermee het verschil tussen een eenzame kerst of een feestavond. Namens alle kerstgasten, bedankt!