Samen Breien

“Altijd maar alleen zitten vind ik niks. Dankzij de breiclub heb ik gezelligheid.” Toos van Amelsvoort (86) weet niet wat ze zonder breien en haken zou moeten. Daarom sluit ze twee keer per week aan bij Samen Breien van het Nationaal Ouderenfonds.

Wat is Samen Breien?

De naam zegt het al. Want waarom zou je alleen thuis zitten met je breiwerkje op de bank terwijl je ook gezellig samen met andere mensen aan de slag kunt? Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds, in samenwerking met Wolplein, door heel Nederland breiclubs. Hier kunnen ouderen én jongeren wekelijks samen breien en haken. Vanzelfsprekend onder het genot van een kopje koffie en goede gesprekken. Door samen te breien bouwen ouderen sociale contacten op en zijn ze even gezellig de deur uit. Samen Breien gaat over het delen van kennis, ervaring en talent. Vrijwilligers helpen de ouderen, bijvoorbeeld bij het lezen van de patronen of door het bieden van een vaste hand of een luisterend oor.

Door de breiclub ontmoet ik andere mensen
Mevrouw Van Amelsvoort (86 jaar)

Sociaal netwerk door breiclub

De gezellige breiclubs versterken het sociaal netwerk van ouderen. Samen Breien draagt bij aan het bestrijden en voorkomen van sociaal isolement. “Dankzij de breiclub ontmoet ik andere mensen. En de vrijwilligers zijn geweldig”, zegt mevrouw Van Amelsvoort. “Breien en haken is alles voor me. Als ik dit niet zou hebben, mis ik een stuk ontspanning.”

Start een breiclub of sluit aan

Ben je enthousiast om zelf een breiclub op te starten, of coördineer je een breiclub en wil je aansluiten bij Samen Breien? Meld je aan! 

Brei mee voor het goede doel

Doe ook mee! Haal die breipennen van zolder en ga samen aan de slag. Meld u aan bij een breiclub bij u in de buurt.