RKC Waalwijk

Wilt u op een verantwoorde manier aan uw conditie werken en mensen ontmoeten met dezelfde passie voor voetbal als u? Met OldStars traint u op uw eigen niveau bij uw favoriete (eredivisie)club!  

Wat krijgt u bij deelname aan OldStars?

  • Gedurende 20 weken een wekelijkse training van twee uur

  • Een gezondheidstest

  • Kleding (in bruikleen)

Ga naar de website van OldStars voor actuele informatie of aanmelden

Wat is OldStars?

Het Nationaal Ouderenfonds werkt samen met Eredivisie en KNVB om zoveel mogelijk OldStars walking football clubs op te zetten door heel Nederland. Het idee van OldStars walking football is ontwikkeld door de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij met als doel de doelgroep 60-plus zowel fysiek als sociaal meer in beweging te brengen.Door samen te voetballen komen deze 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. De sociale component van voetbal speelt met name bij deze doelgroep een belangrijke rol. Voetbal wordt zo als middel ingezet om issues waar deze doelgroep mee kampt (gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Deelnemers van OldStars voetballen volgens het ‘walking football’ principe, waarbij er niet mag worden gerend, dit om blessures te helpen voorkomen. Er zijn nog enkele andere regels: er wordt op een klein veld gespeeld, zes tegen zes en zonder keeper.

Deelnemende voetbalclubs

OldStars walking football begint iedere week met gezellig koffie of thee drinken en het bespreken van voetbal- en ander sportief nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met ‘walking football’, kracht- en lenigheidsoefeningen. We bieden professionele begeleiding specifiek gericht op senioren. Gezellig samen zijn en werken aan een goede conditie staan voorop.

Meld u aan bij één van de clubs via de website van OldStars: www.oldstars.nl.