Harmke Ton (87) uit Utrecht: “Vroeger kreeg ik veel kaartjes, maar tegenwoordig niet meer. Mensen bellen of e-mailen nu steeds vaker. Dat is ook leuk, maar een echt kerstkaartje brengt toch een betere sfeer mee.”

Stuur een kerstkaart

Veel ouderen brengen de feestdagen alleen door. Een kaartje in de brievenbus van een vriendelijke onbekende betekent daarom veel voor hen. Doe je mee? Stuur een kerstkaart naar eenzame ouderen.

Kerst vier je vaak samen met familie en vrienden. Maar helaas geldt dit niet voor veel ouderen. 1 miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam. Dit is 1 op de 4 ouderen! In iedere straat woont meer dan één oudere die zich eenzaam voelt, ook bij jou in de buurt. Zo’n 200.000 ouderen zijn zelfs helemaal alleen met de feestdagen.

Door deze mensen een kaartje te sturen voelen zij zich een beetje minder alleen. Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL organiseren daarom samen de Grote kerstkaartenactie.

In voorgaande jaren is gebleken dat ouderen het op prijs stellen om een kaartje terug te sturen. Sta je open voor dit contact, laat dan je adres op de envelop of de kaart achter. En wie weet heb je er een penvriend bij…

Stuur een kerstkaart! Hoe werkt het?

  • Schrijf vóór 16 december een mooie kerstgroet.
  • Je mag meerdere kaarten los in een enveloppe of doos doen. Je hoeft dan alleen maar de enveloppe/doos te frankeren.
  • Er mogen op de kaarten geen (bedrijf) logo’s staan.
  • Plak een postzegel of Decemberzegel en stuur de kaart naar het Nationaal Ouderenfonds:

Stichting Nationaal Ouderenfonds
Postbus 115
3800 AC Amersfoort

 

  • Wij zorgen er samen met PostNL voor dat alle kaarten voor kerst worden bezorgd bij ouderen in heel Nederland.

Wil je meedoen met jouw school? Klik dan hier!

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI