Schrijf kerstkaarten voor eenzame ouderen met je klas

Weet jij al of je iets leuks gaat doen met kerst? En met wie je kerst gaat vieren? Heb je er al zin in? En ga je kerstkaarten versturen? Voor veel ouderen zijn de kerstdagen best eenzaam. Soms zijn ze zelfs helemaal alleen. En daarom wil het Nationaal Ouderenfonds dit jaar zoveel mogelijk ouderen blij maken met een kerstkaartje. Helpt jouw klas ook mee met de kerstkaartenactie 2018?

UPDATE: De inschrijfdatum voor het aanmelden voor de schoolkerstkaartenactie is verstreken.

Wil je alsnog kerstkaarten schrijven? Klik dan hier!

Waarom meedoen?

Omdat je een eenzame oudere heel erg blij kan maken met een mooie kerstkaart! In iedere straat woont wel een eenzame oudere, dus ook bij jou in de straat. Zo’n 200.000 ouderen zijn zelfs helemaal alleen met de feestdagen. Door deze mensen een kaartje te sturen voelen zij zich een beetje minder alleen. En wie weet krijg je wel een kaartje terug!

Aanmelden kerstkaartenactie scholen

T/m 16 november 2018 konden jullie je als school opgeven. Als jouw klas meedoet, kunnen jullie natuurlijk zelf de mooiste kaarten knutselen en schrijven. PostNL stuurt gratis kerstkaarten naar school op wanneer jouw juf of meester het formulier heeft ingevuld. De kerstkaarten kunnen jullie vóór 16 december 2018 sturen naar het Nationaal Ouderenfonds, en dan zorgen wij dat ze terechtkomen bij eenzame ouderen.

Bekijk hier de kerstkaart!

 

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI