Het zonnetje schijnt steeds langer. Het gras oogt fris groen. De babyeendjes kwetteren erop los. De zomer is in zicht en daar willen we niks van missen. Wat vitamine D opdoen tijdens een wandeling, lekker bijkletsen met vrienden tijdens een fietstocht of nog even een rondje skeeleren door het park.

Toch?

Bewegen is gezond. Dat weten we allemaal. Toch is het lang niet altijd makkelijk om gezond en fit te blijven. Een afnemende mobiliteit draagt bij aan eenzaamheid onder ouderen. De gevolgen kunnen ernstig zijn.

Waarom is beweging belangrijk?

Wie beweegt, heeft minder kans op hart- en vaatziekten of diabetes en zal over het algemeen ouder worden. Een afnemende mobiliteit is ook een van de oorzaken van kwetsbaarheid en eenzaamheid onder ouderen. Wie een kleine actieradius heeft, zal minder onder de mensen komen. Dat kan leiden tot eenzaamheid, wat andersom ook weer desastreus voor de gezondheid kan zijn. Bekijk cijfers over eenzaamheid en ouderen.

Goede gezondheid voor ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds is het goede doel dat opkomt voor ouderen. We bestrijden eenzaamheid en richten ons op zelfredzaamheid. Ouderen worden geacht om steeds langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Een goede gezondheid is daarom van cruciaal belang. Het Ouderenfonds helpt:

  • Voetbalfans nodigen we uit om een balletje mee te trappen. OldStars walking football is een spelvorm waar wandelvoetbal centraal staat. Eredivisieclubs en amateurclubs in heel Nederland doen mee. Meer weten? Bel gratis 0800 1325 of kijk op oldstars.nl.
  • Creatievelingen dagen we uit. Breien is goed voor de motoriek. Gewrichten blijven in topvorm. Wekelijks komen dames (en een enkele heer) samen bij een van onze breiclubs. En laat breien nu ook een gunstig effect hebben op de hersenen, die hard werken om de creatieve patronen onder de knie te krijgen. Aanhaken? Bel gratis 0800 1325 of kijk op samenbreien.nl.
  • En wie graag een frisse neus haalt kan mee op onze stranduitjes of vaartochten. Ook van buitenlucht kikkert een mens op. Bekijk de evenementenkalender.

Help mee en steun ouderen

Zonder de steun van vele donateurs en vrijwilligers kunnen wij projecten als OldStars of Samen Breien niet aanbieden. Met uw steun helpt u eenzame en kwetsbare ouderen. Doe een gift.

PS. Ben jij al klaar voor het strand?
Ontdek hoe onze ouderen in shape blijven.