Afgelopen vrijdag was het Nationale Pannenkoekendag. Smullen geblazen dus. Zeker voor 69.000 ouderen. Want leerlingen van 1.250 (basis)scholen trakteerden hen op een zelfgebakken pannenkoek en gezelligheid.

Wilt u suiker of stroop op uw pannenkoek? Of toch liever hartig? 66.000 leerlingen door heel het land waren er druk mee. Van de bestelling opnemen en het bakken tot aan het uitserveren. Alles deden zij zelf. Deze actie werd mogelijk gemaakt door Koopmans en Tefal. Ook in veel pannenkoekenrestaurants van de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants werd aandacht besteed aan ouderen en geld ingezameld voor het Nationaal Ouderenfonds.

Want helaas is het niet iedere dag pannenkoekendag. Veel ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Maar liefst 1 miljoen mensen! Misschien kent u wel zo’n oudere, maar weet u niet goed hoe u kunt helpen?

Met onze 5 tips ontdekt u hoe u eenzaamheid bespreekbaar kunt maken en samen met de oudere naar een oplossing kunt zoeken.

Of steun met een gift

Het Nationaal Ouderenfonds helpt iedere dag eenzame en kwetsbare ouderen. We vergroten het sociale netwerk van ouderen en werken aan zelfredzaamheid en empowerment. U kunt hierbij helpen! Als goed doel zijn wij afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Word donateur zodat we samen weer een glimlach toveren op het gezicht van een oudere.