IMG-20171101-WA0008

Het was vandaag een gezellige en kleurrijke bedoening op station Eindhoven. Breisters, ouderen en vrijwilligers verzamelden zich vanmorgen voor een ritje met de Goedgemutste Breitrein richting Utrecht.

Deze bijzondere trein is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en innocent drinks. Een rijdend paradijs voor mensen met een creatief én groot hart. Hier worden kleine mutsjes gemaakt om aandacht te vragen voor eenzame ouderen.

Meesterbreiers

Mensen die nog nooit eerder een mutsje breiden, werden bijgestaan door de meesterbreisters: fanatiekelingen die zich al jaren inzetten voor de Goedgemutste Breicampagne. Samen hebben zij duizenden mutsjes gemaakt. Mevrouw Ottevanger, bijvoorbeeld. Ze is 88 jaar en breit al sinds jaar en dag mee, ‘want als je breit, dan heb je iets te doen en dan ben je niet eenzaam’. Onder haar toeziend (en strenge) oog creëerde zelfs de minst ervaren creatieveling een waar kunstwerk.

De Goedgemutste Breicampagne

Elk jaar zet het Nationaal Ouderenfonds zich samen met innocent drinks in voor de 1 miljoen eenzame ouderen die Nederland kent. Met de Goedgemutste Breicampagne vragen wij mensen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn, mutsjes te maken voor op de smoothies. Daarmee wordt er niet alleen aandacht gevraagd voor eenzaamheid onder ouderen, maar wordt er ook geld opgehaald. Voor elke verkochte goedgemutste smoothie gaat er 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Met dit geld kunnen wij heel wat leuke uitjes voor ouderen organiseren, zodat ze zich minder eenzaam voelen. Zoals een dagje naar het strand of een kerstdiner. Het doel is om dit jaar samen een recordaantal van 150.000 mutsjes te maken.

Haak je aan?

Mutsjes kunnen tot 8 december gratis worden opgestuurd naar:
Pantar, t.a.v. de Goedgemutste Breicampagne
Antwoordnummer 1181
1110 VB Diemen

Ontdek meer over de Goedgemutste Breicampagne!