Bruidsjurk4

Vandaag is het Nationale Ouderendag. Net als honderden ouderen ziet Sientje van der Horst (88) haar wens in vervulling gaan. “Oh ik ben zo blij. Ik had dit nooit durven dromen. Ik probeer van alle ellende een sprookje te maken.” Sientje straalt in haar trouwjurk.

Vandaag zet het Nationaal Ouderenfonds samen met vele vrijwilligers en donateurs duizenden ouderen in het zonnetje. Mary Borsato vervulde de wens van Sientje. “Toen mijn man en ik trouwden, hadden we geen geld voor een jurk. Nu na 69 jaar draag ik eindelijk een echte trouwjurk. Als mijn man me nog zo had gezien, dan zou ie me opvreten.” De Telegraaf was erbij.

Van koffie drinken tot reuzenrad

De afgelopen maanden dienden veel ouderen een wens bij ons in. Lokale comités van vrijwilligers verzamelen die wensen en zorgen dat ze in vervulling gaan. De wensen lopen sterk uiteen, van een ritje in het reuzenrad tot simpelweg een kopje koffie met iemand drinken.

Eenzaam

Net als Sientje krijgen ook Gre en Corry bezoek van BN’ers. Tijdens een lunch met Gerard Joling en Gordon vertellen de dames over hun eenzaamheid. “Als je man net is overleden, heb je nog wel aanloop, want dan vinden ze je zielig. Maar dat verwatert langzaam.” In RTL Boulevard geven de dames het startsein voor Nationale Ouderendag.

Milieu

Meneer Reijers (87) was ook 1 van de gelukkigen van wie zijn wens in vervulling ging. Hij maakt zich zorgen om het milieu en neemt daarom graag een kijkje bij een afvalverwerkingsbedrijf. “Er moet nog een hoop gebeuren wil iedereen zijn afval gaan scheiden.” Het NOS Journaal was erbij (minuut 7:27).

Massale aandacht voor Nationale Ouderendag

Vandaag vraagt het Nationaal Ouderenfonds massaal aandacht voor ouderen. En dat is hard nodig. Want 1 op de 4 ouderen voelt zich alleen. Samen met veel vrijwilligers zetten we ouderen in het zonnetje. Maar ook na Nationale Ouderendag staan we klaar. Ouderen kunnen hun verzoek indienen bij Ouderenfonds Match en wij gaan op zoek naar een vrijwilliger die matcht.