image-2018-03-07 (1)

Je secret crush de liefde verklaren en tegelijk iets goeds doen voor een ander? Utrechtse studenten gaven een creatieve draai aan Valentijn en zamelden zo geld in voor het Ouderenfonds.

“Het is echt naar te horen hoeveel eenzaamheid er is onder ouderen. Het is heel goed dat dit wordt aangepakt”, vertelt voorzitter Suzan van de Utrechtse tennisclub de Uithof. “Met onze acties hopen we hier een steentje aan bij te dragen.”

De Commissie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van de tennisclub komt ieder jaar met Valentijn in actie voor een goed doel. Want: liefde is ook liefdadigheid. Suzan: “We studeren en sporten met veel plezier in Utrecht. Maar het is ook belangrijk om iets terug te geven.”

Rozen en loten
En dus werd er dit jaar niet alleen romantisch geborreld, maar werden ook rozen en lootjes verkocht om eenzame ouderen te steunen. Hiermee haalde de studententennisclub ruim €200 op. En ze zijn nog niet klaar!

Hardlopen in de kou
De bikkels trainen nu voor de Utrechtse marathon en laten zich sponsoren door vrienden en familie. “We gaan 5 kilometer rennen en hopen zo nog meer geld op te halen voor het Ouderenfonds. De afgelopen dagen was het een beetje te koud om te trainen, maar komende weken gaan we er flink tegenaan om een mooi resultaat neer te zetten!”

Kom ook in actie
Vind jij ook dat de eenzaamheid onder ouderen moet worden teruggedrongen? En lijkt het je leuk om iets leuks te organiseren om geld in te zamelen? Van hardlopen tot rozenverkoop en van rommelmarkt tot aan een donatiepotje op de toonbank… genoeg creatieve ideeën te bedenken. Ontdek hoe jij in actie kunt komen en schrijf je in op onze actiewebsite.