Fonds Gehandicaptensport, Nationaal Ouderenfonds en Spieren voor Spieren verdelen samen een schenking van €500.000 door de Staatsloterij als gevolg van het akkoord met Stichting Staatsloterijschadeclaim. De schenking is onderdeel van het akkoord dat de Stichting en Staatsloterij begin april hebben bereikt. Tijdens de Bijzondere Trekking op 27 mei nemen de goede doelen de donatie in ontvangst.

Bijzondere Trekking

De Bijzondere Trekking en de schenking aan de goede doelen horen bij een concreet gebaar van de Staatsloterij om het geschonden vertrouwen van (oud)spelers te herstellen. De Staatsloterij heeft misleidende teksten gebruikt over hoge prijzen in de periode 2000 tot en met 2007 en met de Koninginnedagtrekking van 2008. Spelers van toen kunnen meedoen aan deze Bijzondere Trekking, zonder te betalen. Dit betekent wel dat zij definitief afzien van vorderingen en juridische procedures tegen de Staatsloterij in deze kwestie. En omdat niet alle spelers van toen bereikt zullen worden, heeft de Stichting Staatsloterijschadeclaim deze unieke schenking aan 3 goede doelen bedacht.

Deelnemers kunnen donatie verhogen

Deelnemers aan de Bijzondere Trekking kunnen het bedrag verhogen door bij aanmelding aan te geven een eventueel gewonnen prijs (tot en met €1000) te doneren aan een van de goede doelen. Deelnemers kunnen zich nog tot en met 20 mei aanmelden voor de Bijzondere Trekking op www.staatsloterij.nl/bijzonderetrekking.

Nationaal Ouderenfonds

Geluk betekent voor het Nationaal Ouderenfonds dat iedere oudere meetelt. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich elke dag in om dit waar te maken. Met verschillende projecten en diensten zorgt het Nationaal Ouderenfonds ervoor dat ouderen uit de eenzaamheid gehaald worden. Want Nederland telt maar liefst 1 miljoen eenzame ouderen. Dat aantal moet en kan omlaag!

Met de gift van Staatsloterij kan het Nationaal Ouderenfonds nog meer eenzame ouderen helpen. Bijvoorbeeld met:

  • Zestigplussers bewegen weer en doen sociale contacten op bij OldStars/Walking Football
  • Met de Zilverlijn bellen we elke week honderden eenzame ouderen, gewoon voor een prettig gesprek en een luisterend oor
  • Deze zomer zullen duizenden ouderen weer genieten van een stranduitje. Sommigen van hen hebben al in geen jaren meer de zee gezien!
  • Ouderen die tijdens de Kerstdagen alleen zijn, krijgen van ons een driegangendiner en fijn gezelschap

Geluk betekent dat ouderen zoals mevrouw Mewe nu kunnen zeggen: “Door de uitstapjes van het Ouderenfonds heb ik weer vrienden. Ik word niet meer vergeten.”