Tabletcursus Ouderenfonds

Alle 70 BoodschappenPlusbussen van het Nationaal Ouderenfonds zijn of worden de komende week toegerust met een gloednieuwe tablet en smartphone. De smartphones en tablets ter waarde van 30.000 euro zijn gratis ter beschikking gesteld door Pinktel. Ouderen kunnen hierdoor laagdrempelig kennismaken met de tablet.

Bedoeling is dat ouderen tijdens de uitjes hiermee kennismaken. Zien hoe leuk en gemakkelijk het is, wat je er allemaal mee kan. Op die manier willen we deze ouderen over een drempel heen helpen. Zodat ze merken dat het helemaal niet ‘moeilijk’ of ‘ingewikkeld’ is. Daarnaast blijken tablets heel goed te werken in de strijd tegen eenzaamheid

legt Monique Wolfkamp van het Nationaal Ouderenfonds uit.

Pinktel
Pinktel levert telecomdiensten en -producten aan zakelijke en particuliere eindgebruikers. Directeur Dirk Harteveld doet zelf al jaren vrijwilligerswerk in de zorg.

Dan zie je wat voor groot probleem eenzaamheid onder ouderen eigenlijk is. Mijn doelstelling is een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van ouderen in het algemeen!
Alle coördinatoren van de BoodschappenPlusbus krijgen daarnaast door Pinktel een cursus aangeboden hoe de tablet werkt. Zelfs de meest grote digibeet kan best met een tablet omgaan. Hoewel het geen vervanging van menselijk contact is, helpt het toch echt als je bijvoorbeeld met je kleinkinderen in Australië kan skypen. Heel leuk om mensen over die drempel heen te helpen, vertelt de 66-jarige Fokkelien von Meyenfeldt, docente ICT en ontwikkelaar software. die de cursus geeft. Zelf heb ik al sinds de jaren ’70 een computer, ik word ook wel de high tech granny genoemd!

BoodschappenPlusBussen
De BoodschappenPlusBus helpt zo`n jaarlijks zo’n 30.000 ouderen om weer het huis uit te kunnen en andere mensen te ontmoeten. Ouderen doen gezamenlijk boodschappen en maken leuke uitstapjes, onder begeleiding van vrijwilligers. Deze bus is dan ook een effectief middel in de bestrijding van eenzaamheid. De dienst is in 2006 gestart en rijdt inmiddels in meer dan 70 plaatsen in Nederland. Dankzij het benefietgala van Geer en Goor kan het Ouderenfonds 60.000 extra uitjes aanbieden.