beachproof met deze tips

Ben jij al klaar voor de zomer? Met deze 5 tips van onze ouderen steel jij straks de show op het strand.

1. Train je fit

“Ik ben nog goed vitaal”, zegt Ria van Oostrom (75), “maar daar doe ik ook echt mijn best voor!” Ria begint de dag met een uurtje lopen en pakt voor ieder uitje zoveel mogelijk de fiets of benenwagen.

2. Accepteer wie je bent

Sportfanaat Wilma Kager (74) heeft MS. “Jarenlang hield ik het vol met een wandelstok en een rollator. Nu zit ik in een rolstoel. Soms vliegt het me aan. Maar ik probeer de knop om te zetten en mijn lichaam te accepteren; ik ben er bijna.”

3. Kijk naar de dingen die je wel kan

Else Valk (71) moet oppassen dat ze niet te veel hooi op de vork neemt. Na een periode van ziekte probeert ze haar conditie weer op te bouwen. “Van stilzitten word ik ongelukkig. Daarom is wandelen zo fijn!”

4. Zorg voor de juiste outfit

Hilda Kuyper (78) houdt er wel van om lekker te shoppen. Samen met vriendin Truus gaat ze “lekker geld uitgeven” tijdens een uitje op de Pier. Want wie wordt er nu niet blij van een goed kleedje om het lijf?

5. Zoek een sportmaatje

“Als je de deur niet uitkomt, verzuur je”, zegt Kees Tukker (82). “Ik ben een bezig baasje hoor. Ik gooi mijn rollator achterin de BoodschappenPlusBus van het Ouderenfonds en trek eropuit. Ik zie meer van de wereld en leer zoveel mensen kennen.”

En wat doet het Ouderenfonds voor Ria, Wilma, Else, Hilda en Kees?

Het Nationaal Ouderenfonds is het goede doel dat opkomt voor ouderen. We bestrijden eenzaamheid en richten ons op zelfredzaamheid.

  • Sportfan Wilma diende haar grote wens in voor Nationale Ouderendag: nog een keertje naar AZ in het stadion. Op Nationale Ouderendag vervullen we wensen van duizenden ouderen.
  • De sportieve Ria deed mee met ons onderzoek naar beweging. Met dit innovatieve onderzoek hopen we meer te weten te komen over bewegen op latere leeftijd en onderzoeken we passende hulpstukken voor ouderen.
  • Else belt wekelijks met de Zilverlijn, onze belservice voor ouderen die behoefte hebben aan een luisterend oor of een gezellig praatje.
  • Hilda: “Mijn man is 1,5 jaar geleden overleden. Hij zei: ‘blijf niet binnen zitten, zorg dat je onder de mensen komt’. En hij heeft gelijk. Daarom ga ik graag mee met de uitjes van het Ouderenfonds.”
  • En Kees gooit zijn rollator achterin onze BoodschappenPlusBus en trekt zo de wijde wereld in. Dankzij de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen weer samen op pad.

Fit en gezond de zomer in

Bewegen is gezond. Dat weten we allemaal. Toch is het lang niet altijd makkelijk om gezond en fit te blijven. Een afnemende mobiliteit draagt bij aan eenzaamheid onder ouderen. De gevolgen kunnen ernstig zijn. Het Nationaal Ouderenfonds is het goede doel dat opkomt voor ouderen. We bestrijden eenzaamheid en richten ons op zelfredzaamheid. Ontdek meer over fit en gezond de zomer in.

Help mee en steun ouderen

Zonder uw steun staan we nergens voor eenzame ouderen. Maakt u ons werk mogelijk? Steun met een gift. Iedere bijdrage helpt!