Roelie van Veldhuijzen, Riet Kouwdijs, Ali Beuker-de Ruiter, Titia Allema

U weet als geen ander wat we allemaal hebben gedaan voor ouderen afgelopen jaar. Want u was erbij! Dank voor uw steun, betrokkenheid en inzet voor ouderen in Nederland. Geniet mee van deze greep uit ons werk in 2017.

225.000 ouderen ontvangen een kerstkaart

Al 3 jaar op rij voeren we samen met PostNL campagne met ‘stuur een kerstkaart’. Afgelopen december liep het helemaal storm. Tienduizenden Nederlanders en honderden scholen schreven een kerstkaart voor een eenzame oudere. Op ons kantoor kwamen karrenvrachten vol kaartjes binnen en na 2 weken zat iedereen onder de glitters van alle kunstwerkjes. 225.000 ouderen ontvingen een kerstkaart! Nel van der Gaag (85) is een van hen. “Sinds het overlijden van mijn man ben ik zó alleen. En vooral kerst is heel pijnlijk. Kerstkaarten ontvang ik nooit. Dat ik nu zo´n prachtig exemplaar ontvang, vind ik écht geweldig! Onwijs leuk dat de kinderen dit gedaan hebben!”

8.000 ouderen genieten van een kerstdiner

Omdat we weten dat veel ouderen alleen zijn met de feestdagen, hebben we ook dit jaar door het hele land kerstdiners verzorgd. Maar liefst 8.000 ouderen hebben we, in samenwerking met Van der Valk Hotels en Jumbo Supermarkten, een smaakvol driegangendiner aan kunnen bieden. Behalve op lekker eten, werden de aanwezigen getrakteerd op het nodige entertainment en op gezelschap van andere gasten. Bij het diner in Den Haag – Nootdorp werden de ouderen door een wel heel bijzondere ober bediend; niemand minder dan minister Hugo de Jonge serveerde de soep en carpaccio!

Minister De Jonge neemt witboek in ontvangst

Het nieuwe kabinet heeft ruim 2 miljard euro extra uitgetrokken voor verpleeghuiszorg. Dat extra geld is mooi, maar het moet natuurlijk wel goed terechtkomen. Daarom hebben we afgelopen jaar mantelzorgers, verzorgenden, ouderen en hun familieleden opgeroepen hun positieve ervaringen met de ouderenzorg bij ons in te dienen. En daar werd enthousiast gehoor aan gegeven! De ruim 150 verhalen hebben wij gebundeld in het witboek ‘Trots op ouderenzorg’ en ter inspiratie aangeboden aan minister Hugo de Jonge. Nieuwsgierig naar het witboek? Via deze link kunt u een PDF opvragen.

Nationale Ouderendag

Duizenden ouderen zien hun wens in vervulling gaan op Nationale Ouderendag. Meneer van Leeuwen (87) is een grote liefhebber van de marine. Dat hij op Nationale Ouderendag een onderzeeër mocht bezoeken was een droom die uitkwam. “Het was gewéldig. Toen ik nog in dienst was, ging alles met de hand. Nu is er zo veel apparatuur. Ik keek mijn ogen uit. En als je op leeftijd bent, is het niet makkelijk om in je eentje dingen te ondernemen. Door het Ouderenfonds had ik een onvergetelijke dag.”

Stranduitje

Voor veel ouderen is de zomer best eenzaam als familie en zorgverleners op vakantie zijn. Daarom nemen wij ze mee op pad. Duizenden ouderen kijken terug op een heerlijk dagje strand. “Soms voel ik me wel alleen”, vertelt Grada Verkerk (88) “Hier op het strand leer ik mensen kennen. En de lieve vrijwilligers nemen me mee naar het water, zodat ik mijn voetjes de zee kan laten proeven. Het is heerlijk!”

Nieuwe projecten

We starten 3 nieuwe diensten voor ouderen. Met Ouderenfonds vakanties kunnen ouderen op reis in binnen- en buitenland, met extra ondersteuning waar nodig. Bij Ouderenfonds Match geven ouderen hun wens op, zoals iemand om wekelijks een kopje koffie mee te drinken, en wij zorgen voor een goede match met een vrijwilliger. En we helpen mantelzorgers van ouderen met dementie.

En uiteraard…

Reed de BoodschappenPlusBus door heel Nederland om ouderen te helpen met dagelijkse dingen zoals boodschappen of een uitje maken, ontvingen veel eenzame ouderen een wekelijks telefoontje van onze Zilverlijn, voetbalden honderden mannen (en een paar vrouwen) bij hun eigen OldStars club en breiden en haakten honderden vrouwen (en een paar mannen) bij hun Samen Breien club.

Ons werk is niet mogelijk zonder uw steun

2017, wat was je mooi. Tienduizenden ouderen hadden weer een luisterend oor, maakten nieuwe vrienden, gingen op pad. Zonder uw hulp was dit niet mogelijk geweest! Hartelijk bedankt.

We zijn er nog niet

Ook dit jaar zetten we ons weer volop in voor onze ouderen. Want wij vinden het onaanvaardbaar dat 1 op de 4 ouderen zich eenzaam voelt. We hopen dat u weer met ons meedoet.

Volg ons op Facebook en ontdek de mooiste verhalen van ouderen
Word donateur of doe een eenmalige gift
Start je eigen actie en zamel geld in
Bekijk de vrijwilligersvacatures of vervul een wens van een oudere
Teken de petitie voor betere ouderenzorg
Geniet van winterse recepten van onze ouderen