Wegwijs op internet met Welkom Online

“Normaal belt mijn familie via video. Nu weet ik ook hoe het werkt en kan ik het zelf!” Met het gratis lesprogramma Welkom Online leerde mevrouw Meijer (75) hoe ze kan videobellen. Mevrouw Braams (88) kan nu ‘scrollen’ en online boodschappen doen.

Meld u aan voor Welkom Online

Volg het programma met een vrijwilliger

Word vrijwilliger voor Welkom Online

Help bij de eerste stap online

Helpdesk Welkom Online

Vanwege het coronavirus is er een Helpdesk Welkom Online opgezet waar u naar toe kunt bellen met online en digitale vragen. Wij beantwoorden vragen zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? En wij helpen u ook met vragen als: waar vind ik de laatste informatie over het coronavirus? U kunt de Helpdesk Welkom Online bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur op 088-344 2000.

 

Wat is Welkom Online?

Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die een eerste stap online wil zetten. Zo leert u bijvoorbeeld hoe u kunt videobellen met uw (klein)kinderen, leuke filmpjes en foto’s van vroeger bekijkt en welke handige apps er zijn. Er gaat een wereld voor u open! Met Welkom Online kunt u samen met een vrijwilliger, of in een groep, kennismaken met de digitale wereld. Ook voor diegene die al een eerste stap gezet heeft, is er voldoende ruimte om meer te leren.

Neem alvast een kijkje: www.welkomonline.nl

 

Hoe werkt Welkom Online?

 • Welkom Online is een gratis, laagdrempelig programma dat heel eenvoudig te gebruiken is.
 • U kunt het alleen volgen, samen met een vrijwilliger of in een groep.
 • Het lesprogramma duurt maximaal 12 weken, met een les van 1 uur per week. Als u wilt, kunt u het ook in kortere tijd doorlopen.
 • Welkom Online gaat over 4 thema’s: uw dagelijkse leven, uw actieve leven, uw sociale leven en uw gezonde leven.
 • In de lessen zijn er toepasselijke voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten, waarbij het antwoord u meteen helpt.
 • Om het lesprogramma te volgen heeft­ u een tablet of computer met muis nodig en een internetverbinding.
 • Als u na afloop nog vragen heeft, kunt u terecht bij onze partner SeniorWeb. Als deelnemer van Welkom Online kunt u gratis een jaar lidmaatschap aanvragen via seniorweb.nl/welkomonline of telefonisch via (030) 276 9965.

Wat leert u allemaal?

U kunt denken aan:

 • Kosteloos bellen met vrienden en familie in het buitenland met WhatsApp
 • Routes opzoeken via Google Maps
 • Een uitje plannen met het openbaar vervoer
 • Online boodschappen doen, de krant lezen of muziek luisteren

Hoe u zich kunt aanmelden

U kunt het lesprogramma op verschillende manieren volgen.

 • Wilt u alleen aan de slag? Ga direct naar welkomonline.nl
 • Wilt u het programma volgen samen met een vrijwilliger die u begeleidt? Geef u op via ouderenfonds.nl of bel ons op 088 344 2000.
 • Wilt u het programma volgen in een groep? Stuur een mailtje naar welkom-online@ouderenfonds.nl of bel ons op 088 344 2000.

Vrijwilligers gezocht!

Lijkt het je leuk om een oudere te begeleiden bij Welkom Online? Van harte welkom als vrijwilliger! Er is een uitgebreide handleiding voor je beschikbaar.

Als je zelf een oudere uit je eigen omgeving wilt helpen, dan kun je direct terecht op www.welkomonline.nl. Aanmelden bij het Ouderenfonds is niet nodig.

 Wil je gekoppeld worden aan een oudere in je buurt? Meld je dan aan via mijn.ouderenfonds.nl. Na je aanmelding kun je zelf reageren op verzoeken van ouderen.

 Kijk hier voor meer informatie voor begeleiders

Samenwerking

Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo en Samsung Nederland.

 

Wist u dat...

47% van de ouderen huiverig is bij het eerste gebruik van digitale apparaten?

64% van de ouderen het gevoel heeft dat digitale apparaten hen onafhankelijker maken?

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI