Bewegen met de spelcomputer

“Nu ik ouder word, krijg ik meer pijntjes. Dat hoort erbij. Maar ik leer graag oefeningen om fit te blijven. Ik wil fitter worden en zo lang mogelijk thuis blijven wonen.” Ria van Oostrom (76) houdt niet van stilzitten. Daarom doet zij mee met EnterTrain van het Nationaal Ouderenfonds. Ria leert bewegen met een spelcomputer.

Wat is EnterTrain?

Bewegen is belangrijk. Dat weten we allemaal. Beweging vertraagt het ouder worden, houdt het lichaam gezond en geeft een lekker gevoel. En een vitaal lichaam is dus belangrijk om mobiel te blijven, (langer) zelfstandig thuis te wonen en ook om sneller te herstellen na een onverhoopte val. 

Maar dat is de theorie. In de praktijk komt het er vaak niet van om voldoende te bewegen of sporten. Daarom wil het Ouderenfonds bewegen weer leuk maken. Om dit voor elkaar te krijgen ontwikkelen we een digitaal spellenplatform: EnterTrain.

Met deze speciale spelcomputer stimuleren we mensen om weer te gaan bewegen. Met sensoren worden de bewegingen van de speler gevolgd – tijdens het spelen én bij gewone handelingen in huis – en de computer bedenkt de beste oefeningen. Iedere speler krijgt dus oefeningen op maat.

Voor wie is EnterTrain?

  • Ouderen (65+) die alleen thuis wonen.
  • EnterTrain zit in een pilot-fase. Dus u moet het leuk vinden om de spelcomputer te testen. Zo kunnen wij de computer en het spellenplatform steeds beter maken.
  • Meedoen kan gewoon vanuit huis. Het Ouderenfonds verzorgt de installatie. 
  • Deelnemers krijgen begeleiding van een fysiotherapeut.
  • Meedoen is gratis.

Wist u dat…

Het Ouderenfonds bedenkt innovatieve oplossingen voor ouderen. EnterTrain is een pilot. 

Uit onderzoek in 2016 blijkt dat 75-plussers de spelcomputer een goede oplossing vinden om fit te blijven. 

Bezige bij

“Vroeger hadden we een boerderij. Ik was altijd bezig met werken en zorgen. Dat past bij mij. Daarom sport ik nog steeds graag. Zwemmen, wandelen, fietsen. Ik ben benieuwd wat ik van een spelcomputer kan leren!”

Ontdek waarom Ria actief is

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
CBF Erkend ANBI