OldStars Sport

“Toen mijn vrouw overleed, zocht ik ergens steun.” Frank Trebus (72) meldde zich aan bij OldStars walking football van het Nationaal Ouderenfonds. “Door OldStars voel ik me gezonder én heb ik nieuwe vrienden.” 

Ontdek een club bij u in de buurt

Wil u net als Frank weer op het veld staan?

Support onze OldStars

Maak onze teams mogelijk met een gift.

Samen in beweging blijven

Sporten in teamverband is populair in Nederland. Wekelijks beleven miljoenen mensen vol passie de wedstrijden van hun favoriete club. Samen sporten verbroedert onbekenden, verbindt families, overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Ongeacht geloofsovertuiging, afkomst of status. Sport is voor velen de belangrijkste bijzaak in het leven. Wij zetten ons er voor in dat (team)sport ook voor ouderen mogelijk is en blijft.

Veel ouderen willen wel sporten, maar kunnen niet (meer), bijvoorbeeld omdat er onvoldoende passend aanbod is. Ouderen benaderen sport en bewegen anders en zoeken ook andere beweegvormen. Daarom introduceerde het Nationaal Ouderenfonds in 2013 walking football in Nederland onder de naam OldStars.

Het Nationaal Ouderenfonds neemt in 2019 de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball, OldStars walking rugby, OldStars tafeltennis en OldStars walking basketball.

Wist u dat…

Er staan zowel mannen als vrouwen wekelijks op het veld.

OldStars heeft clubs die mee doen in heel Nederland

Deelnemers aan OldStars voelen zich fitter

Teamsport

“Als je sport, kun je alles loslaten. Ik voel me beter door OldStars. Mijn conditie is beter en ik heb nieuwe vrienden gemaakt. OldStars is echt een teamsport.”

Ontdek Frans verhaal.

Kom van de bank

“Oud ben je pas als je niks meer doet. Het geeft zo veel plezier om van die bank te komen en weer te voetballen.”

Jacques stop nooit meer

Ontdek een club bij u in de buurt

Maak net als Peter nieuwe vrienden op het voetbalveld.

Support onze OldStars

Help ouderen als Peter met een gift.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI