Tijd voor De Derde Helft!

Met vrijwilligerswerk, sportieve en sociale activiteiten bieden wij 55-plussers de kans om sociaal actief te blijven in hun eigen buurt.

Wat is De Derde Helft?

De Derde Helft is de volgende stap van het Ouderenfonds in de strijd tegen eenzaamheid onder twee miljoen ouderen in Nederland. Door voort te bouwen op de kracht van het verenigingsleven en de verbroedering van sport, creëren we met elkaar een oudervriendelijke sportomgeving en een sociaal actieve leefwereld voor ouderen.

 

Dit doen wij in De Derde Helft

Het Ouderenfonds wil in dit project 2500 55-plussers bereiken en hen de gelegenheid geven een actieve plek te veroveren als vrijwilliger en deelnemer in het verenigingsleven. Vrijwilligerswerk, sportieve en sociale activiteiten zijn immers tijdens ‘De Derde Helft’ van het leven bij uitstek middelen om eenzaamheid te voorkomen of verminderen. Tijdens De Derde Helft organiseren 50 sportverenigingen in samenwerking met ouderen activiteiten in hun clubhuis,  zoals dansavondjes, computerles, yoga, stand up comedy- en literatuuravonden. Activiteiten georganiseerd dóór ouderen en de sportverenigingen, vóór ouderen en de sportverenigingen.

Nieuws over De Derde Helft

De Derde Helft wordt als maatschappelijk project financieel ondersteund door de Vriendenloterij.

Sportvereniging over de Derde Helft

Primeur van omni-sportvereniging Hercules

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI