Onze activiteiten

Uitjes

Het Ouderenfonds organiseert uitjes die in het teken staan van gezelligheid en ontmoeting. We gaan bijvoorbeeld naar het strand, een concert, museum, of voetbalwedstrijd. Onze vrijwilligers helpen, bijvoorbeeld met het duwen van de strandrolstoel.

Bellen met een vrijwilliger

Met meer dan 1 miljoen eenzame ouderen in Nederland is de Zilverlijn een bijzondere dienst. Wekelijks bellen onze vrijwilligers ouderen voor een goed gesprek, een luisterend oor of een gezellige babbel.

Welkom Online

Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma voor iedereen die een eerste stap online wil zetten. Zo leert u bijvoorbeeld videobellen, leuke filmpjes en foto’s van vroeger bekijken en welke handige apps er zijn. Er gaat een wereld voor u open!

OuderenOmbudsman

Ouder worden gaat gepaard met vragen en zorgen. De OuderenOmbudsman van het Nationaal Ouderenfonds zit elke dag klaar om vragen over wonen, welzijn, zorg, mobiliteit of geldzaken te beantwoorden. Zo helpen we ouderen zoveel mogelijk op weg!

BoodschappenPlusBus

Iedere week stappen ouderen op onze BoodschappenPlusBus, om een uitje te maken of samen naar de supermarkt of het tuincentrum te gaan. Aan boord is er alle tijd voor gezelligheid. Vrijwilligers halen de ouderen thuis op en brengen ze weer terug.

Jongeren portretteren ouderen

Jong en oud verbinden we op een creatieve manier. Basisschoolklassen pakken hun kwasten en verf erbij. En… het mooiste portret wint een klassenreisje samen met de door hen geportretteerde ouderen. 

Wandelvoetbal

Voetbal is de populairste sport van Nederland: het verbroedert en verbindt. De walking footballteams van OldStars staan daarom voor gezelligheid, ontmoeting en verantwoord bewegen voor 60-plussers.

Samen breien

Iedere week komen tientallen breiclubs van het Ouderenfonds samen. Onder het genot van lekkere koffie en koek worden patronen, nieuwe technieken en bollen wol uitgewisseld. Van harte welkom!

Schrijfmaatje

Een kaartje op de mat of een brief in de bus: het is altijd leuk om post te krijgen. Het Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen en schrijfmaatjes met elkaar in contact.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI