Nieuws

Bekijk alles

Feestelijke opening Nationale Balkon Beweegdag in Johan Cruijff ArenA

De feestelijke opening van de Nationale Balkon Beweegdag op vrijdag 29 mei vindt plaats op het balkon van de Koninklijke Loge in de Johan Cruijff ArenA. VriendenLoterij-ambassadeur Gerard Joling verzorgt het openingsnummer.

Extra aandacht voor LHBTI-ouderen

Vandaag op Internationale Dag tegen homo-, bi- en transfobie vragen wij extra aandacht voor sociale acceptatie van LHBTI-ouderen. Wij bereikten in 4 jaar 1500+ toekomstige zorgprofessionals met trainingen inclusieve, LHBTI-vriendelijke zorg.

Nationale Balkon Beweegdag

Op 29 mei is het Nationale Balkon Beweegdag! Een landelijk sportief feestje voor ouderen. Wil jij als begeleider ouderen een gezellige en sportieve ochtend laten beleven? Meld je initiatief aan!

Zeeman verrast breiclubs met wol

De breiclubs van het Ouderenfonds zijn op een héél bijzondere manier verrast door Zeeman! De bekende winkelketen doneerde maar liefst 4.000 bollen wol aan het Ouderenfonds en bracht dit naar breiclubs door heel Nederland.

Zeg 'hier alles goed' met een fotoportret

Liefdevol project voor ouderen, opa’s en oma’s! Laat dierbaren weten hoe het met ú gaat. Met een uniek en veilig gemaakt fotoportret, dat zegt ‘hier alles goed, dank jullie wel‘. Stay Home Shoots is een project in samenwerking met het Ouderenfonds.

Ouderen zien corona-app liefst eenvoudig

De meeste ouderen zouden een corona-app installeren, maar zijn kritisch dat de applicatie een bepaalde groep ouderen buitensluit. Dat blijkt uit een enquête onder het Coronapanel van het Ouderenfonds.

Ouder worden doe je samen

Ontmoet nieuwe mensen

Wilt u leeftijdsgenoten ontmoeten en leuke uitjes maken? Nieuwe vrienden maken met voetballen of breien? Of juist een luisterend oor, of liever waardevol postcontact? Het Nationaal Ouderenfonds is er voor u!

Voorkom eenzaamheid

“Met iets kleins kun je al veel voor iemand betekenen. Ik vind het schrijnend dat er zoveel ouderen eenzaam zijn.” Winni Boetje (46) vervulde een wens op Nationale Ouderendag.

Steun wat wij doen

“Ouderen verdienen het om te genieten van hun gouden jaren. Daar draag ik graag aan bij.” Rick van Laar kwam in actie en zamelde samen met zijn collega’s geld in voor het Ouderenfonds.

Dit doet het Nationaal Ouderenfonds

  • Wij geloven dat iedere oudere meetelt
  • En dat iedereen oud moet worden op een manier die hij of zij wil
  • In elke straat in Nederland woont wel een oudere die zich eenzaam voelt
  • Wij vergroten het sociale netwerk van ouderen
  • En versterken de zelfredzaamheid en empowerment

Ontdek de nieuwste verhalen

Ontvang de nieuwsbrief!

Wij gebruiken deze gegevens alleen voor het verzenden van nieuwsbrieven, lees er hier meer over

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI